ACNEWS

2024. September 20.   |   Friderika napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Putyin bosszúja: földbe tapossa a Wagner-vezért

Fotó: Pixabay
Fotó: Pixabay
Prigozsin Wagner-főnök titkos paktumot akart kötni Ukrajnával. Vlagyimir Putyin elnök ezért most bosszút áll.
Hirdetés
Ad image

Jevgenyij Prigozsin állítólag megpróbálta elárulni az orosz hadsereget. Erről a „Washington Post” számolt be, kiszivárgott amerikai titkosszolgálati jelentésekre hivatkozva.

Konkrétan: Prigozsin állítólag felvette a kapcsolatot az ukrán titkosszolgálattal, és felajánlotta, hogy elárulja az orosz hadsereg pozícióit. Cserébe az ukrán csapatoknak ki kellett volna vonulniuk Bahmutból. Kijev elutasította az ajánlatot. Feltételezik, hogy a Wagner-főnök gyors sikert akart bemutatni a Kremlnek Bahmutban, hogy megerősítse pozícióját a hatalmi apparátuson belül.

A Kreml reagált a hírekre, és abban hivatalosan is támogatásáról biztosította Prigozsint.

Csakhogy az „Institute for the Study of War” (ISW) amerikai agytröszt most azt írja, Oroszország arra készül, hogy árulóként lejárassa a Wagner-vezért.

A fő kérdés nem Prigozsin kapcsolata az ukrán titkosszolgálattal. Nem valószínű, hogy Oroszország semmit sem vett észre. Sokkal inkább arról van szó, hogy Prigozsin többször is bírálta az orosz katonai vezetést.

Az ISW szerint a Wagner-főnök nem fog gyorsan bukni – írja a heute.at. Putyinnak szüksége van a zsoldosokra, és nem vállalhatja azt a kockázatot, hogy reguláris fegyveres erőit egyedül hagyja harcolni a fronton. A háttérben azonban egy rágalomkampány készül, amely majd Prigozsint a földbe tapossa.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés