ACNEWS

2024. September 07.   |   Regina napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Putyin döntött: dinasztiát alapít

Putyin Fotó: Youtube
Putyin Fotó: Youtube
Az orosz elnök már a jövőt tervezi. A hírek szerint fiát tenné meg örökösének, létrehozva ezzel egy teljesen új uralkodói dinasztiát.
Hirdetés
Ad image

Putyin a nyilvánosságtól óvott fiát szemelte ki utódjául. Csakhogy ez az idea számtanilag is badarság. Ám egy bukott orosz politikus mégis megpróbálta bizonygatni, hogy a most kilencéves Iván lesz Oroszország következő „cárja”. A Mirror meg kitárta kapuit és helyet adott a feltűnő butaságnak. Nézzük.

Az orosz Állami Duma (alsóház) egykori tagja, Mark Fejgin egy merész elmélettel állt a nyilvánosság elé. A Mirror számolt be arról, hogy az 52 éves ügyvéd információi szerint Putyin egy dinasztiát szeretne létrehozni. Ehhez azonban meg kell változtatnia az alkotmányt.

Fia lenne a trónörökös

Fejgin állítja, hogy Putyinnak két fia van, a 9 éves Ivan és az 5 éves Vlagyimir. A fiúk még Alina Kabajevától, az olimpiai tornásztól születtek, és az orosz elnök az idősebbik fiát szánja az utódául. Létrehozva ezzel a uralkodói dinasztiát. Hasonló módon, mint Észak-Koreában.

Ahhoz azonban, hogy Ivanra, a trónörökösére tudjon szállni az elnöki poszt, nemcsak éveket kell még várni. Az orosz alkotmány ugyanis tiltja, hogy 35 év alatti személy lehessen az ország elnöke. Fejgin szerint éppen ezért olyan alkotmánymódosításra készül Putyin, hogy csak a nagykorúságot, azaz Ivan 21. születésnapján kelljen megvárnia a hatalom átadásával. A történetnek azonban itt még nincs vége. Putyinnak ugyanis van még három felnőtt lánya is, Marija Voronocova (38), Jekatyerina Vlagyimirovna Putyina (37) és Luiza Rozova (21).

Lányairól sem feledkezik meg

Fejgin pedig állítja, hogy ők is a hatalmi pozíciót fognak kapni. „Olyan dinasztiát akar, amely egy totalitárius rendszeren belül adja át a hatalmat. Az örökösein kívül senki sem lehet államfő.” – mondta a volt politikus. Elmélete szerint Marija, aki az elmúlt hónapokban reflektorfénybe került, lehet az egészségügyi miniszter a választások után. Azaz Putyin formálisan meg akarja szilárdítani a hatalmát azzal, hogy minden hatalmi pozícióba a gyerekeit teszi. A kérdés pedig adott. Miért nem már felnőtt lányai egyike örökli a „trónt”, miért kell még várni (és megélni) 12 évet, hogy az idősebb fiának tudja átadni a hatalmat? Fejgin szerint erre a válasz az, hogy nehéz lenne elfogadtatni, hogy egy nő legyen az ország elnöke.

Így a legjobb megoldás Putyin számára, ha Ivanra és Vlagyimirre koncentrál. A két idősebbik lányát pedig nem véletlenül szeretné maga mellett tudni. Ugyanis addig, amíg fia hatalomra nem kerül, megbetegedhet. Ebben az esetben pedig Marija és Jekatyerina állna a helyére átmenetileg.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés