ACNEWS

2024. September 19.   |   Vilhelmina napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Putyin figyelmeztet: Ez háborút jelent a NATO-val

Putyin / Fotó: Shutterstock
Putyin / Fotó: Shutterstock
Az orosz elnök háborút hirdet a NATO-val, ha megengedik, hogy az ukránoknak szállított rakétákkal mélyen Oroszországban támadjanak.
Hirdetés
Ad image

Ha a Nyugat megengedi Ukrajnának, hogy nagy hatótávolságú rakétákkal csapást mérjen orosz területre, az azt jelenti, hogy a NATO-országok háborúban állnak Oroszországgal – közölte Vlagyimir Putyin.

„Ha ilyen döntés születik, az nem kevesebbet jelentene, mint a NATO-országok közvetlen bevonását az ukrajnai háborúba. Ez megváltoztatná a konfliktus jellegét. Ez azt jelentené, hogy a NATO-országok háborúban állnak Oroszországgal” – jelentette ki Vlagyimir Putyin a Telegramon közzétett videóban.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök már régóta arra kéri az Egyesült Államokat és más nyugati szövetségeseket, hogy engedélyezzék az ukrán csapatoknak, hogy a nekik átadott nagy hatótávolságú rakétákkal mélyen Oroszországon belüli célpontokra csapást mérjenek, hogy növeljék a nyomást Moszkvára, és rávegyék a háború befejezésére.

Washington eddig nem volt hajlandó ilyen felhatalmazást adni, mert félt az eszkalációtól, amely közvetlen konfliktushoz vezethetne Oroszországgal. Antony Blinken amerikai külügyminiszter azonban szerdán Kijevben megígérte, hogy „sürgősen” megvizsgálja Ukrajna katonai kéréseit.

Joe Biden amerikai elnök és Keir Starmer brit miniszterelnök pénteken tárgyalásokat folytat a kérdésről. Az Egyesült Államok tavaly szeptemberben szállított Ukrajnának ATACMS-rendszert, amelyek hatótávolsága mintegy 270 kilométer.

via

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés