ACNEWS

2024. September 20.   |   Friderika napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Putyin harci delfin hadsereget küld a háborúba

Fotó: Youtube
Fotó: Youtube
Oroszországnak már évtizedek óta van egy csapat harci delfin az arzenáljában, és most úgy tűnik, hogy háborúba indulnak.
Hirdetés
Ad image

Az orosz harci delfin haderő az Ukrajnával szembeni invázió frontvonalához közelít, mert Vlagyimir Putyin úgy döntött beveti őket.

A delfinhadsereg létszáma az év elején megduplázódott, az ország krími szevasztopoli haditengerészeti támaszpontján képezték ki őket. Több ország is képzett már ki delfineket víz alatti katonai feladatokra, például aknák felderítésére, a tengerfenéken elveszett felszerelések felkutatására, valamint arra, hogy víz alatti „őrkutyaként” védekezzenek a támadások ellen.

Az ötlet az Egyesült Államok és Svédország haditengerészetétől származik az 1960-as évek elején, és hamarosan a Szovjetunió is átvette. A Szovjetunió összeomlásával a teljes szovjet harci delfinprogramot átadták Ukrajnának, de a Krím 2014-es annektálása után a delfinek fő bázisa ismét orosz kézbe került.

A műholdfelvételek pedig most már delfines tengeri karámokat jeleznek Novoozernénél, 90 kilométerre északra. Közel ahhoz a ponthoz, ahol az ukrán különleges erők behatoltak és partra szálltak a Krím félszigeten. Novoozerne egy volt szovjet tengeralattjáró-bázis, ahová Oroszország rakétakorvetteket, partraszálló hajókat és néhány támogató hajót telepített, köztük egy tengeralattjáró-támogató hajót – és most harci delfineket.

Úgy tudni, hogy az orosz haditengerészet 2016-ban további palackorrú delfineket vásárolt. A Naval News birtokába jutott bizonyítékok azt mutatják, hogy a Szevasztopolban lévő delfinketrecek száma az elmúlt hónapokban négyről hétre nőtt – írja a DailyStar.

Oroszország más bázisokon és kikötőkben is növelte a védelmet a Krím körül. Hasonló védelmi intézkedéseket vezettek be a kulcsfontosságú sarkvidéki tengeralattjáró-bázisokon is, amelyek messze vannak az ukrán fenyegetés hatótávolságán kívül.

„Úgy tűnik, Putyin egyre jobban aggódik amiatt, hogy Ukrajna célba veszi a Krímet, és elvágja a félszigetre vezető ellátási vonalakat, a terület visszafoglalásának előjátékaként. A delfinek bevetése az oroszok elkeseredettségére utalhat” – mondta egy forrás.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés