ACNEWS

2024. September 19.   |   Vilhelmina napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Putyin kést szegezett az orosz hadsereg torkához

Putyin / Fotó: Shutterstock
Putyin / Fotó: Shutterstock
A Kreml ura ultimátumot adott a hadseregnek. Októberre el kell tűnniük az ukránoknak az orosz területekről.
Hirdetés
Ad image

Vlagyimir Putyin október 1-jét tűzte ki határozott dátumként, a hadseregnek addig ki kell szorítania az ukránokat az orosz Kurszk régióból. Egyúttal elrendelte, hogy az ellenhadművelet semmiképpen ne zavarja meg a katonai erőfeszítéseket Donyeck térségében, amelyet az oroszok teljes egészében ellenőrzésük alá akarnak vonni. Az RBC-Ukraine című újság az ukrán hadseregből származó katonai-politikai forrásra hivatkozva számol be erről. Tehát nem ellenőrizhető a hír.

Az orosz hadsereg állítólag most az összes frontról vegyes egységeket próbál bevetni a Kurszk régióba, kivéve az ukrajnai Donyeck régió Pokrovszk és Toretszk irányát, ahol az oroszok irányítják fő katonai erőfeszítéseiket. Az RBC-Ukraine című újság szerint ez azt bizonyítja, hogy Putyin valószínűleg jobban akarja a donyecki támadásokat, mint a Kurszk régió feletti ellenőrzés visszaszerzését.

Ukrajna augusztus 6-án indította meg invázióját a Kurszk régió ellen. A kampány első két hetében Volodimir Zelenszkij elnök szerint nagyjából 1250 négyzetkilométernyi orosz területet és száz települést sikerült elfoglalni, köztük Szuja városát, amelyen keresztül az orosz gáz Európába áramlik.

Ám amint arról a The Financial Times című brit lap is beszámolt, Ukrajnának mintegy tízezer katonát kellett áttelepítenie a Donyeck és Herson régióból a hadművelet miatt, ami miatt a donyecki régió védelme ma már sebezhetőbb

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés