ACNEWS

Moszkva Ukrajna helyére lép a gabonapiacon

Fotó: Pixabay
Fotó: Pixabay
Nem sokkal azután, hogy Moszkva felmondta a gabonaegyezményt, Vlagyimir Putyin orosz elnök kijelentette, hogy Oroszország kész Ukrajna helyére lépni.
Hirdetés
Ad image

Putyin hangsúlyozta, hogy országa képes kereskedelmi téren helyettesíteni az ukrán gabonát. Utalt arra is, hogy idén újabb rekordtermés várható. A bejelentésre az oroszországi Szentpéterváron csütörtökön kezdődő tervezett orosz-afrikai csúcstalálkozót megelőzően került sor.

2022-ben Oroszország 11,5 millió tonna gabonát exportált Afrikába, az idei év első hat hónapjában csaknem 10 millió tonnát. „És mindez annak ellenére, hogy az exportunkra szankciókat vetettek ki, amelyek valójában jelentősen megnehezítik az orosz élelmiszerek exportját a fejlődő országokba” – folytatta Putyin.

Oroszország „erőteljesen” dolgozik az afrikai országokba irányuló gabona-, élelmiszer-, és műtrágyaexporton – krone.at.

A Moszkva által blokkolt gabonamegállapodásról, amely körülbelül egy éven keresztül lehetővé tette az ukrán gabona exportját a Fekete-tengeren át, Putyin azt írta, hogy az exportfolyosó elvesztette humanitárius jelentőségét. A csaknem 33 millió tonna gabona nagy része magas jövedelmű országokba került.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés