ACNEWS

Putyin láthatatlan katonákat vet be a fronton

Fotó: Pixabay
Fotó: Pixabay
Az orosz elnök tudósai kifejlesztettek egy láthatatlanná tevő köpenyt, amely a katonákat "láthatatlanná" teszi a hőkamerák számára.
Hirdetés
Ad image

Vlagyimir Putyin tudósai olyan háromrétegű anyagot készítettek, amelyet ha köpenyként felvesznek a katonák, láthatatlanná váljnak, miközben Ukrajnában harcolnak. A RIA Novosztyi állami hírügynökség jelentése szerint a ruha teljesen elrejti az emberi sziluettet a hőkamerákon.

A különleges anyagot a jelenleg Moszkvában zajló Army 2023 Nemzetközi Haditechnikai Fórumon mutatták be.

„Kifejlesztettek és egy olyan köpenyt a katonák számára, amely lehetővé teszi, hogy teljesen elrejtse a nyomát a hőkamerák vagy a hőkamerákkal felszerelt drónok működése elől” – idézi a forrást a DailyStar.

A köpeny három rétege mindegyike más-más funkciót lát el. A belső réteg visszaveri az infravörös sugárzást a felhasználó testéről. A középső elnyeli az infravörös sugárzást. A külső réteg pedig a felhasználót körülvevő környezet infravörös sugárzását veri vissza. A köpenyhez egy speciális szemüveget tartalmazó kapucnit is kifejlesztettek. A szemüveg is képes kikerülni a hőkamerás berendezéseket, így a katonák észrevétlenül végezhetnek megfigyelést.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés