ACNEWS

2024. September 21.   |   Máté, Mirella napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Putyin szerint Kijev elszabotálja a minszki megállapodásokat

Kijev "krónikusan elszabotálja" az ukrajnai rendezés alapjául szolgáló minszki megállapodások végrehajtását - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök, amikor szerdán telefonon beszél Boris Johnson brit kormányfővel.

Hirdetés
Ad image

Kijev „krónikusan elszabotálja” az ukrajnai rendezés alapjául szolgáló minszki megállapodások végrehajtását – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök, amikor szerdán telefonon beszél Boris Johnson brit kormányfővel.

A Kreml sajtószolgálata által kiadott közlemény szerint Putyin és Johnson az ukrajnai „belső” konfliktusról és az Oroszország által az Egyesült Államoknak és a NATO-nak beterjesztett orosz garanciaigényekről folytatott eszmecserét. Az orosz államfő kifejtette elvi álláspontját mindkét kérdéssel kapcsolatban.

Putyin szerint a NATO-ban nincs meg a készség, hogy megfelelően reagáljon a jogos orosz aggodalmakra; a szövetség úgynevezett „nyitott ajtók” politikájára hivatkozik, amely azonban az orosz álláspont szerint ellentmond a biztonság oszthatatlansága alapelvének.

Johnson kedden Kijevbe látogatott, ahol fogadta őt Volodimir Zelenszkij ukrán elnök. (MTI)

 

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés