ACNEWS

Putyin tigrisei tizedelik az orosz lakosokat

Fotó: Pixabay
Fotó: Pixabay
Az orosz elnök meg akarta védeni a szibériai tigriseket. Szörnyű vérengzés lett a vége. Sokan meghaltak.
Hirdetés
Ad image

Vlagyimir Putyin néhány évvel ezelőtt úttörő szerepet játszott az óriás szibériai tigris rehabilitációjában az ország keleti részén található természetes élőhelyén. Most azonban nem csak a számuk nőtt meg rohamosan, de hatalmas veszélyt jelentenek a falusiakra.

Decemberben egy Viktor S. nevű férfit kegyetlenül szétmarcangolt és megölt a vadállat, miután a kutyáját is megette. A habarovszki férfi a felesége szerint „elment megkeresni azt a helyet, ahol a kutyát megölték”.

Azóta megdöbbentő videók kerültek nyilvánosságra, amelyeken az házőrző kutyákra támadó szibériai tigrisek sorozatos támadásai láthatók. Egy kiképzett őrkutyát például kegyetlenül megöltek egy Kínával közös orosz határállomáson.

Egy másik kutyát szintén egy szibériai tigris ölt meg Kutuzovka faluban, Habarovszk városától délre. További jelentések szerint egy másik kutyát Srednekhorskii faluban, mintegy 25 mérfölddel arrébb ugyanez a nagymacska ette meg.

A szomszédos Primorszkij régióban, a Vlagyivosztoktól északra fekvő Kugukiban megkínoztak egy házőrző kutyát. Míg a hónap elején a Primorszki terület Anucsinszkij körzetében egy 60 kilós, nehézsúlyú házőrző kutyát öltek meg.

Egy másik hátborzongató esetben egy férfi maradványait 100 mérfölddel az eltűnése után találták meg. Ami a holttestből megmaradt, egyértelmű nyomokat mutatott arra, hogy egy tigris támadta meg és falta fel.

Egy hím szibériai tigris akár 190 kg-ot is nyomhat, így a célpontoknak kevés esélyük marad a túlélésre. Tavaly egy rendkívüli esetben egy vad tigris egy távoli ház ablakán átugorva támadt a 19 éves halászra, Szergej Kjálundzjugára Kelet-Oroszországban.

Egy nő, Darja Uljanova arról számolt be, hogy szerencsésen megmenekült egy tigris támadás elől. A 26 éves nő elmondta, hogy tavaly „súlyos sérüléseket” szenvedett a vállán és mindkét karján, amikor egy nyaralás során a bokrok közé ment vécére. Férje teherautójával nekiment a vadállatnak, és ezzel megmentette a nő életét.

Az egyik elmélet szerint a tigrisek természetes élőhelyét az ember pusztítja, ami azt jelenti, hogy az állatok nem találják meg szokásos zsákmányukat. Az orvvadászat még mindig veszélyt jelent a tigrisekre, és a szovjet időkben majdnem a kihalás szélére sodorta őket a vadonban – írja a DailyStar.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés