ACNEWS

2024. September 19.   |   Vilhelmina napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Putyin tombol: tilos nőkre vadászni a lövészárkokból

Fotó: Shutterstock
Fotó: Shutterstock
Putyin felszólította az ukrán határ közelében élő oroszokat, hogy töröljék magukat a társkereső oldalakról. Attól fél így fognak kémkedni az ukránok.
Hirdetés
Ad image

Vlagyimir Putyin orosz elnök felszólította az oroszokat, hogy töröljék magukat minden létező társkereső applikációról, köztük a Tinderről is. A döntés azután született meg, hogy Ukrajna 11 drónnal csapást mért Moszkvára. Az orosz vezető pedig attól fél, hogy az alkalmazásokon tárolt személyes adatokat felhasználhatják egy esetleges invázió során.

Éppen ezért Putyin az információs technológia illegális használata elleni küzdelemmel foglalkozó minisztériummal karöltve elrendelte Kurszk, Belgorod és Brjanszk régiókban is a társkereső alkalmazások betiltását. Mindezek mellett figyelmeztetést adtak ki a térségben állomásozó katonáknak is, hogy a párkereső oldalakon könnyen csapdába ejthetik őket az ukrán nők. „Az online társkereső oldalak használata erősen nem ajánlott. Az ellenség aktívan használja ezeket információgyűjtésre.” – idézte a Sun a közleményt.

Mindezek mellett a határmenti lakosokat erőteljesen megkérték arra is, hogy ne tegyék közzé az autóikban lévő dashcam-felvételeket. Ezeket ugyanis az ukrán hadsereg felhasználhatja a felszerelések és a személyzet hollétének kiszámítására. A katonáknak ezen felül tilos lesz a telefonjukon bizonyos funkciókat használni, valamint nem nyithatnak meg idegenektől származó üzeneteket, linkeket. A polgárokat pedig arra utasították, hogy töröljenek minden olyan képet és videót, ami utalhat arra, hogy egy barátjuk vagy rokonuk az orosz biztonsági szolgálat egyik tisztje.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés