ACNEWS

R. Kárpáti Péter a halál utáni életet kutatja

A színész hosszú évek óta keresi a választ arra, mi történik velünk a földi létezésünk után, illetve hogy miért emlékeznek a kisgyerekek az előző életükre és miért látják halott rokonaikat.

Hirdetés
Ad image

A színész hosszú évek óta keresi a választ arra, mi történik velünk a földi létezésünk után, illetve hogy miért emlékeznek a kisgyerekek az előző életükre és miért látják halott rokonaikat.

Tovább kutatja az emberiség legnagyobb kérdését R. Kárpáti Péter. A színész-író legújabb kötetétben, az Előző életek című kiadványban arra keresi a választ, hogy vajon tényleg léteznek-e korábbi életek, és ha igen, hogyan és miért érzékeljük őket. A szerzőnek ez a negyedik könyve már a témában, korábban legutóbb három éve, a Halálközeli élmények című kötete jelent meg.

„Engem is nagyon érdekel 17 éves korom óta a téma. Ekkor olvastam el egy Raymound Moody pszichiáter könyvét, aki 150 olyan esetet írt le, amikor emberek a klinikai halál állapotából tértek vissza. Ami furcsa volt, hogy a beszámolók kísértetiesen hasonlók voltak. Különböző temperametumú, gondolkodású emberekkel beszélt, de az élmények nagyon hasonlóak, függetlenül vallástól, rassztól vagy beállítottságtól” – mesélte Péter, aki a legújabb kötetben a kisgyerekekre helyzete a hangsúlyt, ugyanis a tények szerint a pubertárskor előtt a legfogékonyabbak a halál utáni élet érzékelésére a gyerekek, akik viszont 10-11 éves korukra elveszítik ezen képességüket.

„Nagyon sok kisgyerek spontán mesélt olyan dolgokról, amikről nem tudhatott, illetve felnőtteknél az úgynevezett regressziós hipnózis állapotában is előkerültek az előző életből hozott emlékek. Egy angol kutató, Ian Stevenson vette a fáradtságot, hogy több gyerekkel elutazott és ellenőrizte az állításait és kiderült, akár több száz kilométerre a jelenlegi lakóhelyétől, de ténylegesen megtörténtek azok az események, léteztek azok a helyek, emberek, akikről beszélt az alany. Magam is gyűjtöttem olyan történeteket, amik megdöbbentettek; szülők mesélték el, hogy a gyerekeik 4-7 éves korukban miket mondtak nekik. Például egy gyermek az édesanyjának vasárnapi ebéd alatt: „Bár nem te vagy az igazi anyukám, de én jobban szeretlek, mert tűzzel égetett, amikor még apu élt.” Egy másik esetbe a gyerek az anyukájának: „Mikor te kicsi voltál, én pelenkáztalak.” A legszembetűnőbb példa: Szentendrén egy apa elvitte egy elektronikai boltba a kisfiát vásárolni. A gyerek megkérdezte, hol vannak a papagájok, mire az édesapa csodálkozott, miért keres itt madarakat a gyerek. Meghallotta az eladó, aki megdöbbentő választ adott: sok évtizeddel ezelőtt ebben a boltban egy állatkereskedés volt, ahol pont a papagájok kalitkái voltak” – mesélte Péter, aki azt is elárulta, mi az ő magánvéleménye a halál utáni élet kérdésében.

„Szkeptikus, de optimista és megengedő a lényem, de magam még nem tapasztaltam hasonlót. Az ismeretek tekintetében valami különös tudati állapot kell, hogy létezzen. Azt nem tudom, hogy van-e élet a halál után, de a klinikai halál után, az agy leállása után valami működés létezik, hiszen hogyan születnének azok a beszámolók, amiket már számtalan szakember leírt. Valaki azt írta a Facebook oldalára, hogy az előző életek bibliája ez a kötet, mivel Európában még nem készült olyan összefoglaló mű – ahogy az előző esetében – ami nem csak spirituális szempontból járja körbe a témát, hanem tudományos” – mesélte.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés