ACNEWS

2024. July 17.   |   Elek, Endre napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Rablógyilkos lett a részeg budafoki lomizó

Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Egy karóval agyonverte a részeg lomtalanítós férfi a vetélytársát, elvette a mobilját, és mint aki jól végezte a dolgát, elaludt.
Hirdetés
Ad image

Rablógyilkos ellen emelt vádat a Fővárosi Főügyészség, aki megölte a lomizós vetélytársát. Az áldozat bűne annyi volt, hogy ugyanazokat a kidobott holmikat nézte ki magának, mint a támadója. A két férfi nem is ismerte egymást. A vádirat lényege szerint a vidéken élő férfi két éve ismerőseivel Budapestre utazott, hogy Budafokon lomizzon. A csapat egy füves-fás területen töltötte az éjszakát, majd másnap a lomok között válogattak – írta az ugyeszseg.hu.

Éjfél után az immár lerészegedett férfi a Bartók Béla úton összetalálkozott egy vadidegen hajléktalannal. Akire rátámadt és egy karóval agyonverte. Az elkövető elvette áldozata mobiltelefonját, majd visszament a táborhelyére, és elaludt.

A budafoki rendőrök még éjjel elfogták a rablógyilkost, aki előbb letartóztatásba, majd egy évvel később bűnügyi felügyeletbe került. A Fővárosi Főügyészség a férfit többek között előre kitervelten elkövetett emberöléssel, kifosztással vádolja. Vele szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozta, továbbá azt is, hogy nem bocsátható feltételes szabadságra. A gyilkosnak egy korábbi, 5 hónapos, felfüggesztett fogházbüntetését is le kell töltenie.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés