ACNEWS

Rabszolgaként tartották fogva a holtan talált aszódi nőt

Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Egy nő holttestére találtak Aszódon. A Pest vármegyei életvédelmis nyomozók kiderítették, bűncselekmény áldozata lett.
Hirdetés
Ad image

Ahogy arról az AcNews is beszámolt, a bokrok közé rejtett holttestre bukkant két gyerek. A kiérkező rendőrök azonosították az elhunytat, egy 34 éves piliscsévi nőt. Soron kívüli boncolásáról intézkedtek, ahol az elsődleges igazságügyi orvosszakértő sérült vesét, a koponya hátsó részén agyi bevérzést és több felületi sérülést is talált. A halál beálltának időpontját jó pár órával a megtalálása előttre vélelmezte.

A vármegyei életvédelmi nyomozók ezzel párhuzamosan alapos tanúkutatást és adatgyűjtést végeztek. A nyomozás eddigi megállapításai szerint a sértett 2023. nyarán Piliscséven lakott egyik ismerősénél, aki szívességi alapon fogadta magához, azonban egy hónap után, egy számára ismeretlen ember érkezett érte, és magával vitte a nőt.

A rendőrök három napon belül a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Pátroha településig jutottak, ahonnan a helybéli kollégák közreműködésével négy embert állítottak elő. A gyanú szerint az 57 éves H. Béla és 54 éves neje az elmúlt hónapokban személyi szabadságában korlátozták, fizetés nélkül dolgoztatták, és napi szinten bántalmazták a nőt. A rendőrség szerint a házaspár fia és annak párja is tudott a történtekről, azonban nem nyújtottak segítséget a nőnek.

A piliscsévi nő április 28-án este rosszul lett, autóba ültették, és Pest vármegyébe utaztatták, majd kitették az aszódi társasház előtt, és sorsára hagyták. A rendőrök szakértők bevonásával vizsgálják, hogy a nő pontosan mikor vesztette életét.

A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai H. Bélát és feleségét őrizetbe vették. Halált okozó testi sértés, valamint kényszermunkával megvalósított emberkereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki őket. Nem tettek vallomást, letartóztatásukról holnap dönt a bíróság. Fiukat és annak párját halált okozó segítségnyújtás elmulasztása bűntettével gyanúsították meg. Mindketten beismerő vallomást tettek, szabadlábon védekeznek – írja a police.hu.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés