ACNEWS

Ráég Tóth Gabi homlokára a dallopás

Tóth Gabi önmaga ellensége Fotó: TV2
Tóth Gabi önmaga ellensége Fotó: TV2
Hiába cáfol kétségbeesve az énekesnő mindent, a botrányt már nem kerülhette el.
Hirdetés
Ad image

Tóth Gabi Átkozott nyár című dalának bevezető hegedűszólója egy az egyben megegyezik egy az internetre 10 évvel ezelőtt feltöltött, Russian Gypsy Music című zenével. Ezt a humorista Bruti vette észre, és videóban számolt be róla. 

Erre reagált a szerzeményt addig csak a „legújabb dalom”-ként emlegető Tóth Gabi.

Az énekesnő 24 óráig elérhető bejegyzésében azt állította, szíve-lelke benne van ebben a dalban, nehéz volt a megalkotása érzelmileg. Szerinte vannak olyan szakmabeliek, kollégák és újságok, akik és amik a dalát megpróbálják hitelteleníteni. Állítása szerint egyesek plágiummal is meggyanúsították, és több különböző dallal hasonlítják össze a számot.

„Az Átkozott nyár című dalnál ránk bélyegezték, hogy esetlegesen mi ezt loptuk. Mi ezt nem loptuk el, mi tudatosan használtuk fel ezt az orosz népdalbetétet, ahogy a dalaimban, akár a koncerthangzásomban is nagyon sok népzenét elevenítünk meg” – reagált Tóth Gabi. Aki nem járt el jóhiszeműen, hiszen mindezt a botrány kirobbanása előtt elfelejtette közölni. Addig a dalra sajátjaként hivatkozott, aztán végül megkésve kénytelen volt színt vallani, de de úgy véljük, már ez sem adta vissza a hitelességét.

Erre Bálint Natália operaénekes a közösségi oldalán világított rá: Nem Tóth Gabi plagizált, hanem szerinte a dal szerzője, Szabó Zé. Az operaénekes azt írta: Tóth Gabi dala „egy összeollózott borzalom”.

„Tehát Szabó Zé, aki egyébként egy évtizedek óta ismert és elismert szerző a magyar könnyűzenei szcénában, úgy átverte T. Gabriellát, amikor azt mondta, hogy írt neki egy dalt, mint annak a rendje. Bruti találta meg az eredeti művet, ami számomra azt mutatja, hogy Szabó Zé tudatos szabotázsakciót hajthatott végre.”– idézte az atv.hu az operaénekest.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés