ACNEWS

Rágyúrt Jézus szerepére Sasvári Sándor – A hatodik X-en túl újra a Megváltót alakítja

A 63 éves színész 24 év után alakítja újra a Megváltót a Jézus Krisztus Szupersztárban.

Hirdetés
Ad image

A 63 éves színész 24 év után alakítja újra a Megváltót a Jézus Krisztus Szupersztárban.

Színháztörténeti pillanatot írt Sasvári Sándor. A színész ugyanis túl a hatodik X-en újra Jézust alakítja a Jézus Krisztus Szupersztár című musicalben. A sztár még a Rock Színházban játszotta a szerepét, utoljára 1997-ben keltette életre a karaktert. Sasvári azóta a Madách Színház felújított előadásában Pilátust alakítja, azonban idén, Szirtes Tamás formabontó, a színháztörténetben egyedülálló ötlettel rukkolt elő, az idén 63 éves színész legyen a 33 évet élt Megváltó néhány előadásban.

„Elképesztően jó érzés volt újra a színpadon állni és Jézus szerepét alakítani. Vallásos emberként nekem ez különösen fontos, ahogy ez a darab is, ami meghatározta a karrieremet. Szirtes Tamás ötlete egyedülálló, szerintem hasonló nem volt még színházban, álmomban se gondoltam volna, hogy 24 év után újra eljátszhatom a szerepet. Bevallom, komolyan rá kellett készülnöm, hiszen énekben és fizikailag is komoly kihívást. Sokat lovagoltam és heti háromszor kondiztam, hogy formába hozzam magam. Ének szempontjából is kihívás, szerencsére az olyan nagyívű szerepek, mint az Operaház fantomja, jó formában tartották a hangomat is” – mesélte Sasvári, aki abban igen furcsa helyzetbe került a próbán.

Fotó: MTI

„Az egyik alkalommal nem volt ott a Pilátust alakító kollégám, ezért a nagyjelenetünkben önmagammal kellett vitatkoznom. Furcsa érzés látni azt, ahogy az idő elmúlt és szerepet váltottam a produkcióban. Ez a musical végigkísérte az életem és remélem, sokáig a része marad” – tette hozzá Sasvári, aki a lapunknak azt is elmondta, miért fontos számára Jézus alakja.

„Isten fiát megtiszteltetés és felelősség játszani, főleg hívő emberként. Szerintem ezekben az időkben még fontosabb, hogy olyan előadásokat láthasson a közönség, ami a hitről szól, nézzük csak meg az elmúlt másfél évet. Mindenkit megviselt a pandémia, minket művészeket is. Szerencsére visszatért a kulturális élet, és remélem így is marad, mert a közeljövőben vár rám Az operaház fantomja és Mamma mia is.”

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés