ACNEWS

Rakétazáporban tartottak szabadtéri koncertet Tel-Avivban

Tel-Aviv /Fotó: Pixabay
Tel-Aviv /Fotó: Pixabay
40 ezer ember bulizott egy koncerten, miközben körülöttük rakéták robbantak.
Hirdetés
Ad image

A harcok a palesztin fegyveresek és az izraeli hadsereg között továbbra is folytatódnak.

„Háborús helyzetben vagyunk” – mondta a hadsereg egyik szóvivője.

Ám a tengerparti metropoliszban, Tel-Avivban zenekedvelők tízezrei dacoltak az életveszéllyel, és részt vettek azon a gigantikus szabadtéri koncerten – amelyet a „Vaskupola” rakétavédelmi rendszer „keretezett”.

Izraeli források szerint palesztin fegyveresek pedig több mint 800 rakétát és aknavetőgránátot lőttek ki Izrael felé, amelyek közül 620 átlépte a határt. Egy ember meghalt, hét másik pedig megsebesült, amikor egy rakéta becsapódott egy lakóházba az izraeli Rehovot városában. Tel-Aviv nagy körzetében is többször hallatszottak szirénák az elmúlt napokban.

40 000 látogató a szabadtéren

Aviv Geffen zenész szabadtéri koncertjén, csütörtök este a rakétafenyegetés ellenére mintegy 40 ezer látogató vett részt. A rajongókat arra utasították, hogy rakétariadó esetén üljenek a földre és védjék a fejüket. Továbbá arra kérték őket, hogy ne fussanak, hogy ne váltsanak ki tömegpánikot.

Sok látogató a koncertre pusztán dacból látogatott el.

Yoni Leviatan zenész például így tweetelt: „Amikor a legrettegettebb fegyvereid nem érnek el semmit, kivéve, hogy egy koncert nagyszerű tűzijáték hátteréül szolgálnak: Sok szerencsét a intifádához”. Az intifáda a palesztinok által használt kifejezés a nagyszabású felkeléseikre.

Twitter-videókon is látható, hogy az „Iron Dome” védelmi rendszer biztosítja a „hátteret” a nagy eseményhez.

Rakétafenyegetések és célzott gyilkosságok

Eközben kevés remény van a feszültségek közeli enyhülésére: az Iszlám Dzsihád kijelentette, hogy kész kiterjeszteni a támadásokat, „bármeddig is tart a harc, és bármi áron”. Egy propagandavideóban a csoport tagjai rakétákat készítettek elő, és azzal fenyegetőztek, hogy „rakétákkal fojtják meg Izraelt”.

Egyiptomi források szerint a tűzszünetről szóló tárgyalások sikertelenek voltak. A Dzsihád szerint a tárgyalások azért vallottak kudarcot, mert Izrael nem volt hajlandó felhagyni a célzott gyilkosságokkal – adta hírül a krone.at.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés