ACNEWS

Rálőtt a végrehajtókra egy magánnyomozó – hatalmas összeg ütheti a markát

Fotó: Pixabay
Fotó: Pixabay
Négy év börtönt kapott a fegyveres ellenállásért Ferenc, de most kártérítést követel.
Hirdetés
Ad image

Példátlan lenne, ha megítélnék neki azt a pénzt, amit a végrehajtóktól kér. 1,4 milliárd forintos keresetet nyújtott be ellenük, mert úgy véli, jogtalanul zárták börtönbe az ő hibájukból.  

A férfi – aki korábban magánnyomozóként is dolgozott, majd a magyar mopedautózás fejlesztésére adta a fejét – négy évet töltött börtönben. Nyáron szabadult, s a lábán még mindig nyomkövetőt kell hordania – írja a Blikk.

A mopedautós vállalkozása csődbe ment. 40 milliós hitelt vett fel egy prototípus kifejlesztésére, ám becsődölt. A hitel fedezete a családi házunk volt – így hát megindult a végrehajtás és kilakoltatás.

Ennek jogszerűségét elismeri, ám azt nem, ahogyan a kilakoltatási procedúra lezajlott. Azt kívánja bizonyítani, hogy számtalan szabálytalanság történt az eljárás során.

A perben felhasználni kívánt dokumentumokban kétféleképpen szerepel az ingatlan címe. Az árverésről jegyzőkönyv helyett csak egy e-mailt kapott, a kész jegyzőkönyvet nem írták alá tanúk, a vételár kifizetése körül sem volt tiszta minden, s még számtalan más dolgot is aggályosnak talált. Ezek ugyan egyenként apróságnak tűnhetnek, a férfi mégis azt mondja, egyértelmű, hogy a végrehajtás nem zajlott szabályosan. Ezért amikor megérkeztek hozzá a rendőrök, majd néhány perccel később a végrehajtók, hogy kitegyék a családot az otthonukból, Ferenc úgy döntött, ellenáll a törvénytelen eljárásnak.

– Hiába mondtam a rendőrnek, hogy szerintem jogellenes a végrehajtás, nem foglalkozott vele – meséli. Ekkor előhúzta a gázpisztolyát, ami eredetileg azért volt nála, hogy betegye a kocsijába.

– Ha gázspray-t használtam volna, két évvel kevesebbet kapok, én viszont – nem tagadom – elkezdtem a pisztollyal durrogtatni. Senkit nem akartam megsebesíteni, a föld felé, illetve a levegőbe irányítottam a lövéseket – mondta a Blikknek.

A bíróság négy évre ítélte. Most revansot akar venni: 1,4 milliárdos kártérítést követel. Azt mondja, az sem baj, ha ennél jóval kevesebbet kap. A legfőbb szándéka, hogy rámutasson: a végrehajtások körül valami nagyon nem stimmel.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés