ACNEWS

Rárúgták az ajtót Karácsony Gergelyre a lázadó polgármesterek

Elege lett a kerületi polgármestereknek a budapesti járatritkításból - Fotó Borbély Lénárd Facebook
Elege lett a kerületi polgármestereknek a budapesti járatritkításból - Fotó Borbély Lénárd Facebook
Tiltakoznak a budapesti kerületek vezetői, mert pártállástól függetlenül elegük lett Karácsony járatritkításaiból.
Hirdetés
Ad image

A járatritkítás miatt sorra tiltakoznak, és egyeztetést kezdeményeztek Karácsony Gergelynél a budapesti polgármesterek. Mint azt az AcNews megírta, a főváros 53 – nagy lakótelepeket kiszolgáló – járatnak ritkította a menetrendjét. Elsőként Vitézy Dávid volt közlekedési államtitkár dühöngött a szerinte átgondolatlan lépés ellen. Most több kerületi polgármester is követeli a rossz döntés visszavonását. „Komoly visszalépést jelentett, mi több, ellentétes irányú a főpolgármester által korábban hangsúlyozott törekvésekkel – írta a Magyar Nemzetnek Budafok-Tétény önkormányzata. Karsay Ferenc polgármester elsőként tiltakozott Karácsony Gergelyék döntése ellen.

Borbély Lénárd, Csepel és Őrsi Gergely a II. kerület első embere is kérte a korábbi állapot visszaállítását. Ahogy a XII. kerületi önkormányzat alpolgármestere, Fonti Krisztina is. Ő azt kérte Karácsony Gergelytől, legalább ideiglenesen állítsák vissza a Hegyvidéken érintett buszok január 19-e előtt érvényes járatsűrűségét.

Eközben az V. kerület önkormányzata egy saját buszjárat bevezetésére kényszerült. A mostani járatritkításban a kerület a 70/78-as trolik esetében érintett. Tavaly március 18-tól azonban a BKK összevonta a 115-ös és a 15-ös járatot, így a 115-öst kivezették a kerületből. Ilyen értelemben Belváros már tavaly áldozatául esett a járatritkításnak.

Korábban Karácsony Gergely hevesen tagadta a a járatritkítás tényét. Ezzel szemben a BKK vezérigazgatója nyíltan elismerte azt, és bocsánatot kért érte a budapestiektől. A cég most járatfejlesztéseket jelentett be, de nem ott, ahol korábban a járatritkításokkal súlyos károkat okozott.

„Én még azt is hozzátenném, hogy márciustól, ami még nincs kizárva, hogy a HÉV-vel való utazásért külön fizetni kell. Köszönjük Karácsony Gergely. Mi is megháláljuk majd” – ígérte Borbély László Facebook oldalán egy dühös olvasó. „Hihetetlen amit enged magának a főpolgármester… remélem nem sokáig lesz ott, mert Budapest azóta abszolút káosz” – tette hozzá egy másik kommentelő.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés