ACNEWS

2023. October 03.   |   Helga napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Háború tört ki Azerbajdzsán és Örményország között is

breaking
breaking
Azerbajdzsán védelmi minisztériuma "terrorellenes" hadműveleteket kezdett az örmény ellenőrzés alatt álló Hegyi-Karabah szakadár térségében.
Hirdetés
Ad image

A nemzetközileg Azerbajdzsán részeként elismert örmény etnikumú enklávé körül hónapok óta nagy a feszültség. Tizenegy azerbajdzsáni rendőr és civil halt meg egy robbanásban és egy másik incidensben.

Karabah fővárosából légiriadót jeleztek – írja a BBC.

A két szomszéd, Azerbajdzsán és Örményország kétszer is háborúba keveredett Hegyi-Karabah miatt, először az 1990-es évek elején, a Szovjetunió bukása után, majd 2020-ban.

December óta Azerbajdzsán de facto blokád alá vette az Örményországból az enklávéba vezető egyetlen útvonalat, az úgynevezett Lachin-folyosót.

Kedden a bakui védelmi minisztérium a hadseregük állásainak „szisztematikus lövöldözésével” vádolta az örmény erőket, és közölte, hogy válaszul „helyi, terrorellenes tevékenységet indítottak… az örmény fegyveres erők alakulatainak lefegyverzése és területünkről való kivonásának biztosítása érdekében”.

Az örmény védelmi minisztérium szerint az örmény „szisztematikus lövöldözésről” szóló állítások nem felelnek meg a valóságnak.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés