ACNEWS

Rejtély: nem vette át az Oscar-díját Mihalek Zsuzsa berendező

a magyar szakember nem ment el a díjátadásra Fotó: Hír TV
a magyar szakember nem ment el a díjátadásra Fotó: Hír TV
El se ment a díjátadóra Mihalek Zsuzsa a Szegény párákon végzett munkájáért kapta meg az elismerést, de nem vette azt át.
Hirdetés
Ad image

Hétfő hajnalban Los Angelesben összegyűlt a filmes világ színe-java, hogy részt vegyen az Oscar-díjátadáson. Ahol magyar siker is született. A legjobb production design kategóriájában Oscar-díjat nyert Mihalek Zsuzsa berendező a Szegény párákon végzett munkájáért. A díjat hagyományosan a production designért felelős munkatárssal megosztva kapja a berendező, így a legjobb production design Oscar-díja James Price-nak és Shona Heathnek, és Mihalek Zsuzsának járt. Azonban a magyar szakember nem volt ott Los Angelesben az Oscar-díjon. Price és Heath megemlítették, hogy sajnálják, hogy „Zsuzsi” nincs ott – írta a Telex.

Mihalek korábban megnyerte a brit filmdíjat, a BAFTÁ-t is a Szegény párákon végzett munkájáért, de nem volt ott Londonban sem, hogy átvegye a díjat. Mihalek Zsuzsa a nyolcvanas években kezdte karrierjét berendezőként. Dolgozott a Csinibabában, a Werckmeister harmóniákban, az Argo című filmeken is. Több Magyarországon forgatott produkcióban is volt berendező (Atomszőke, Suszter, szabó, baka, kém, Vaksötét).

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés