ACNEWS

Vészhelyzetet okozott egy rejtélyes kupola az ausztrál tengerparton

Fotó: Youtube
Fotó: Youtube
A henger körülbelül 2,5 méter széles és 2,5 és három méter közötti hosszúságú. Aztán kiderült, egy indiai rakétaelem.
Hirdetés
Ad image

Nagy izgalmat okozott egy rejtélyes, azonosítatlan kupola alakú henger, amelyet egy nyugat-ausztráliai tengerparton mosott partra a víz. A hatalmas fémtárgyat a helyiek fedezték fel a Green Head strandon, mintegy 250 kilométerre északra Perth megavárosától.

Egy helyi lakos vasárnap este egy távoli tengerparton találta meg a fémhengert, és a partra vonszolta. A rendőrség kezdetben veszélyesnek minősítette és lefoglalta, vészhelyzeti eseményként kezelte – írja a BBC Australia honlapja. Green Head lakói szerint a henger körülbelül 2,5 méter széles és 2,5 és három méter közötti hosszú volt – jelentette az ABC.

A rendőrség helyi idő szerint hétfő este kiadott közleménye szerint a tűzoltóság és a vészhelyzeti szolgálatok minisztériuma, valamint a perthi Nyugat-Ausztráliai Kémiai Központ vizsgálata arra a következtetésre jutott, hogy a tárgy biztonságos, és nem jelent veszélyt a lakosságra.

„Szeretnénk biztosítani a közösséget, hogy aktívan együttműködünk a különböző állami és szövetségi ügynökségekkel a tárgy eredetének és természetének meghatározásában” – áll az Ausztrál Rendőrség sajtóközleményében.

Geoffrey Thomas repülési szakértő a BBC Australia-nak elmondta, hogy a tárgy egy üzemanyagtartály lehet egy olyan rakétából, amely valamikor az elmúlt 12 hónapban zuhant az Indiai-óceánba.

Ezt a véleményt osztja az Ausztrál Űrügynökség (ASA) is. Lehetséges, hogy a hatalmas henger egy idegen hordozórakétáról zuhanhatott le.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés