ACNEWS

Rémálom lett az olaszországi álomnyaralásból, hibázott a hatóság

A magyar üzletember olasz pizza helyett börtönkosztot evett fotó: Pixabay
A magyar üzletember olasz pizza helyett börtönkosztot evett fotó: Pixabay
A magyar üzletember kétszer örülhetett: először akkor, amikor megérkezett Olaszországba, majd amikor hazaindult.
Hirdetés
Ad image

Korábban H. G. soha életében nem járt Olaszországban. Ezért aztán izgatottan érkezett Rómába a kedvesével , hogy felfedezzék a történelmi emlékeket, megkóstolják a pizzát. Csakhogy az álomnyaralásból rémálom lett. Amint becsekkoltak a szállodában, megjelent az olasz rendőrség. Azt bizonygatták az egyenruhások, hogy a magyar férfit Olaszországban csalásért 1 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélték. Amit most le kell ülnie.

Alkunak helye nem volt, a férfit börtönbe zárták, kedvese pwdig kétségbeesve próbált segítséget keresni. Így jutott el Massimiliano Scaringella olasz sztárügyvédhez, aki kiválóan beszél magyarul. Az ügyvéd kiderítette, hogy egy 8 évvel korábbi eset miatt kellett H. G.-nek börtönbe vonulnia.

„Az ügyfelemtől a befogadóhelyiségben elvették az értékeit, majd bekísérték a zárkájába. Még azt sem engedték, hogy kapcsolatba lépjen az élettársával” – mondta a Borsnak az olasz ügyvéd.

A magyar üzletembernek aztán eszébe jutott, hogy Budapesten 2006-ban ellopták a személyes iratait, amit akkor be is jelentett. Kiderült, hogy az okmányokkal visszaélve valaki cégeket alapított és csalásokat követett el.

„Tíz napig semmit sem lehetett tudni az ügyfelemről. Végül benyújtottam egy kérvényt, aminek köszönhetően a legfelsőbb bíróság kimondta, hogy H. G. nem tudott róla, hogy Olaszországban eljárás zajlik ellene. Mindez úgy lehetséges, hogy a vádlott védelmét kirendelt ügyvéd látta el, és a korábbi szabályozások nem kötelezték az ügyvédeket, hogy ténylegesen vegyék fel a kapcsolatot az ügyfelekkel. Hogy az olasz állam miért nem értesítette erről, az rejtély marad” – tette hozzá Massimiliano Scaringella ügyvéd.

A férfit szerda este szabadlábra helyezték, azóta hazatért. Pizzát nem látott, csak rabkenyeret evett. A Colosseum helyett a cella falát bámulhatta, a tévedésért súlyos milliókra pereli az olasz államot – írta a Metropol.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés