ACNEWS

2024. October 06.   |   Brúnó, Renáta napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Rémálom Monoron: kigyulladt a nappaliban az elektromos roller

Fotó: Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság
Fotó: Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság
Perceken múlhatott Benjámin családjának élete, amikor a nappaliban töltőre rakott elektromos roller égni kezdett.
Hirdetés
Ad image

Előbb csak füstölt a nappaliban töltőre rakott monori Benjámin elektromos rollere, majd veszettül durrogva, elolthatatlanul égett. A járgány a 21 éves Benjáminé volt, aki késő este a munkahelyéről azzal gurult haza. Betolta az elektromos rollert a nappaliba és töltőre tette. Bár rögtön le akart feküdni, de szerencsére meggondolta magát. Egy darabig tett-vett, szöszölt a szobájában. Ez mentette meg a család életét.

 „Napi ingázásra szoktam használni a rollerem, és másnap mentem egyetemre, ezért muszáj volt feltöltenem. Észrevettem, hogy furcsa szag van a nappaliban. Odamentem és láttam, hogy füstölt a rollerem – idézte fel a történetet a Metropolnak Benjamin.

A monori diák tudta, gyorsan kellett cselekednie, mert a járműve ki fog gyulladni. „Felkaptam a rollert, és kivittem az udvarra. Ott elkezdett durrogni és lángra kapott, égett az egész!” – mesélte az egyetemista. Aki addig is a szomszédjától kért segítséget a lángok megfékezéséhez. Az elektromos járművek ugyanis akár napokig égnek, nem lehet azokat vízzel eloltani. A szomszéd poroltójával ideig-óráig megszelídítették a lángokat.

Végül megérkeztek a tűzoltók, 20 percig oltották a rollert, amit utána egy vízzel teletöltött vashordóba tettek, hogy lehűljön. Benjámin a baj ellenére örül, hogy nem feküdt le aludni, mert a tűz elpusztíthatta volna az egész házat, a benne alvó családját is. Egyébként idén nem ez volt az első alakalom Magyarországon, hogy egy elektromos roller lángra kapott. Áprilisban Tatán egy családi házban, májusban pedig Zalaegerszegen égett  porrá egy elektromos roller.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés