ACNEWS

Rémisztő! Putyin megszólalt az ukránok dróntámadásáról

Fotó: Pixabay
Fotó: Pixabay
A Kijev elleni hatalmas dróntámadás után hosszú csend uralkodott a Kremlben. Most azonban Vlagyimir Putyin elnök megszólalt.
Hirdetés
Ad image

A Kijev elleni több erőszakos támadást követően Moszkvát kedden a háború kezdete és a II. világháború óta a legmasszívabb támadás érte. Vlagyimir Putyin orosz elnök kijelentette, hogy Ukrajna „meg akarta rémíteni” az oroszokat. Félelembe akarja kergetni.

A dróntámadás a katonai hírszerzés ukrajnai főhadiszállása elleni orosz támadásra adott „válasz” volt.

Mihail Podoljak ukrán elnöki tanácsadó szerint Kijevnek „nem volt közvetlen kapcsolata” a merénylettel. Az orosz védelmi minisztérium azonban Ukrajnát Moszkva elleni „terrorista” támadással vádolta, bár mind a nyolc bevetett drónt ártalmatlanná tették. Putyin elnök kijelentette, hogy a légvédelem „kielégítően működött, bár van még tennivaló”.

Az orosz külügyminisztérium azzal vádolta a Nyugatot, hogy Ukrajna támogatásával „egyre meggondolatlanabb cselekményekre, köztük terrorizmusra készteti Kijevet”.

Moszkvából származó információk szerint három drón lakóépületeket talált el, közülük kettő sokemeletes épületet Moszkva gazdag délnyugati részén. A harmadik egy külvárosi lakóépületet rongált meg. A többi drón Moszkva előtt zuhant le – írja a heute.at.

Néhány törmeléket Putyin Novo-Ogarjovo-i rezidenciájától körülbelül 15 kilométerre találtak.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés