ACNEWS

Rémisztő: csalnak a pilóták a vizsgákon

Pilótafülke / Fotó: pixabay
Pilótafülke / Fotó: pixabay
Öt pilótát már elkaptak. De további 20 esetet vizsgálnak.
Hirdetés
Ad image

Hónapokig nyomoztak a görög hatóságok a csalással vizsgázó pilóták ellen. Egy elégedetlen ex bosszúja keltette a riadalmat: ő jelentette, hogy a volt barátja csalással jutott az engedélyhez.

Kiterjedt, lehallgatással és megfigyeléssel járó nyomozás után a hatóságok néhány nappal ezelőtt Athénban lecsaptak a becstelen pilótajelöltekre. Méghozzá az osztrák szakértők digitális szeme láttára.

Az ausztriai polgári légiközlekedési hatóság munkatársai egy európai együttműködés keretében éppen távolról továbbították a két görög pilótajelöltnek szánt kérdéseket – és internetes kamerákon keresztül figyelték a vizsgatermet. Néhány perc múlva azonban rendőrök rohamozták meg a termet, és vitték el a vizsgázókat. A kamerán át figyelő szakértők legnagyobb megdöbbenésére.

Amit eddig senki sem sejtett: a gyanúsított pilótajelöltek ingujjukban minikamerával és mikrofonnal voltak felszerelve. Ezeken át továbbították a kérdéseket és kapták a helyes válaszokat – írja a krone.at

Eddig további három pilótát tartóztattak le Athén közelében. A rendőrség letartóztatta a pilótanövendékek oktatóit is, akik szó szerint a vonalak másik végén ültek és adták a helyes a válaszokat.  

Állítólag vizsgázónként 8000 eurót is beszedtek.

A görög végrehajtó hatalom szerint feltételezhető, hogy jelenleg több hamisított bizonyítvánnyal rendelkező pilóta teszi bizonytalanná az eget a polgári repülésben. A csaló banda ugyanis bizonyíthatóan már több mint fél éve működött.

Jelenleg mintegy 20 vizsgáztatási eljárást vizsgálnak.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés