ACNEWS

Rémületet keltő videóval sokkolja Izraelt a Hámasz

Hamász. Fotó: YouTube/CNN-News18
Hamász. Fotó: YouTube/CNN-News18
Hátborzongató felvételeket tett közzé izraeli túszokról. A videón egy fiatal nő beszél két elrabolt férfi haláláról a gázai izraeli támadásokban.
Hirdetés
Ad image

Daniel Hagari, az izraeli hadsereg szóvivője elutasította a vádakat. „Nem támadunk meg egy helyet, ha tudjuk, hogy ott túszok lehetnek” – mondta. A videón Noa Argamani, a Hamász fegyveresei által elrabolt túsz azt mondta, hogy a felvételen látható két holttest Itai Svirsky és Yossi Sharabi túszok voltak. Őket izraeli támadásokban ölték meg, ő maga pedig megsebesült.

„Itait nem a mi erőink lőtték le. Ez a Hamász hazugsága. Az épület, ahol fogva tartották őket, nem volt célpont, és nem a mi erőink támadták” – mondta Hagari újságíróknak.

A Hamász által vasárnap közzétett videón mindhárom izraeli élve látható. A videóban a trió felszólította az izraeli kormányt, hogy állítsa le a Gázai övezetben zajló offenzívát. A videó azzal az írásos bejelentéssel zárul: „Holnap (hétfőn) tájékoztatjuk önöket a sorsukról”. A második videón a két férfi már holtan látható – írja a krone.at.

A Hamász ilyen jellegű videóit Izrael a hozzátartozók elleni pszichológiai terrornak minősíti. Vasárnap a terrorszervezet már egy másik videót is közzétett egyfajta „találgatással”, amelyben azt kérdezték, hogy melyikük él még és melyikük nem.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés