ACNEWS

Rendelési időben tünnek el a magyar háziorvosok

Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Ellenőrizték a háziorvosi ügyeleteket. Az eredmény lesújtó. Sokszor a szerencsén múlik, hogy ellátják-e a beteget.
Hirdetés
Ad image

Csak részben volt hatásos a háziorvosok tavalyi ellenőrzése – legalábbis ez derült ki a Belügyminisztérium adataiból. Az ellenőrök sok esetben nemhogy az orvost, még a rendelőt sem találták meg, arról már nem is beszélve, hogy a megadott telefonszámot senki nem vette fel.

A vizsgálatok elsősorban azon körzetekben zajlottak, amelyek orvosi vállalkozásainak egynél több bejelentett telephelye volt. Ezt követően 2023 márciusában soron kívül további 11 háziorvosi ellátást végző szolgáltatót is felkerestek az észak-magyarországi, a nyugat-dunántúli és a dél-dunántúli régióban. Később is ellenőrizték az intézményeket, de akkorra sem sikerült megoldani a problémákat.

Az újra vizsgált mintegy 1452 telephelyen, amit 401 háziorvosi szolgáltató működtetett, a rendelők 12 százaléka továbbra sem volt megtalálható, és az ellenőrzés időpontjában hiába volt éppen betegfogadási idő, 39 százalékukban nem zajlott orvosi ellátás – írja a Népszava.

Az ellenőrök azt is kifogásolták, hogy a teljes nyolcórás munkaidőre bejelentett szakdolgozók, csak a rendelési idő négy órájában tartózkodtak a munkahelyükön.

A valóságban nem működő telephelyek engedélyét visszavonták.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés