ACNEWS

2024. September 21.   |   Máté, Mirella napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Rendkívüli állapotot hirdettek az oroszok

Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Rendkívüli állapotot rendeltek el az oroszországi Belgorodi megyében, miután az ukrán erők folyamatosan támadják a területet.
Hirdetés
Ad image

Oroszország Belgorodi megyéjében rendkívüli állapotot hirdetett Vjacseszlav Gladkov kormányzó az ukrán támadásokra hivatkozva. „A belgorodi régióban továbbra is nagyon nehéz és feszült a helyzet. Lakóházakat pusztítanak el, civileket sebesítenek és ölnek meg. Ezért arra a döntésre jutottunk, hogy Belgorod megye egészében regionális rendkívüli állapotot hirdetünk ki. Arra kérjük a kormányt, hogy hirdessen ki szövetségi szinten is rendkívüli állapotot.” – idézte a kormányzót a Mandiner az MTI cikke alapján.

Gladkov arról számolt be, hogy a döntést megelőzően tegnap éjjel két falut, Sebekinót és Usztyinkát érte drón támadás. De a szomszédos megyékből is érkeztek jelentések. A Belgorodi megyével határos kurszki régióban az ukrán erők a múlt héten meglepetésszerű betörést indítottak, aminek következtében állításuk szerint csaknem ezer négyzetkilométer orosz területet, több tucat települést vontak ellenőrzésük alá Oroszországban.

Kijev alku alapjaként használhatja a meghódított területeket a tárgyalások során, mert vissza akarja szerezni azokat a kelet- és dél-ukrajnai területeket, amelyeket orosz csapatok szálltak meg. A kijevi külügyminisztérium hangsúlyozta, hogy Oroszországgal ellentétben az ukrán fél semmilyen idegen területet nem csatol be.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés