ACNEWS

Repülés közben nyitotta ki a vészkijáratot egy utas

Fotó: Unsplash
Fotó: Unsplash
Az ajtó hatalmas dörgéssel robbant ki a helyéről.
Hirdetés
Ad image

Kinyitotta egy utas az Asiana Airlines dél-koreai légitársaság egyik leszállásra készülődő gépének ajtaját – írja az RTL a Yonhap cikke nyomán.

A dél-koreai hírügynökség információi szerint az eset helyi idő szerint péntek kora délután történt, amikor a 194 utast szállító gép pár percnyi távolságra volta a Daegu nemzetközi repülőtértől. A gép nagyjából 250 méteres magasságban volt.

A leszállás után 12 embert szállítottak kórházba légzési nehézségek miatt. A gépből senki sem esett ki. Az ajtót kinyitó, harmincas éveiben járó férfit a leszállás után a rendőrség őrizetbe vette.

A dél-koreai hatóságok azt egyelőre nem tudták megmondani, hogy az egyedül utazó férfi miért nyitotta ki a vészkijáratot. A rendőrség közlése szerint a férfi nem volt részeg, mégsem árulta el az indítékot.

Szemtanúk szerint a férfi megpróbált kiugrani a gépből, de a többi utas tartotta vissza. Mivel a gép már a leszálláshoz készülődött, az utaskísérők nem tudták megakadályozni.

Egy 44 éves utas elmondása szerint a gép bal oldalán, középen található ajtó hatalmas robajjal szinte kirobbant a helyéről:

„Azt hittem, hogy felrobban a gép, és így fogok meghalni” – idézte az RTL az utast.

Egy repülési szakértő, Geoffrey Thomas teljesen értetlenül állt a történek előtt, ugyanis az elmondása szerint „lehetetlen kinyitni az ajtókat repülés közben. az ajtót egyáltalán ki tudta nyitni az utas.

Forrás: RTL

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés