ACNEWS

Pokol a fedélzeten – elájultak az utasok a 40 fokos melegben

Fotó: Illusztráció / Pexels
Fotó: Illusztráció / Pexels
Bezárul az ajtó. Órákig egy álló repülőgépen ragadsz 40 fok hőségben Pontosan ez a rémálom vált valóra.
Hirdetés
Ad image

Andreas Katzbach, a düsserdolfi ápoló a családjával nyolc napra a tunéziai Monastirba utazott nyaralni. A Tunisair légitársasággal lefoglalt járatát először késve indították, majd egy új gépet aktiváltak – a kevésbé ismert görög Lumiwings légitársaság Boeing 737-esét.

A nyaralók felültek a fedélzetre, az ajtók bezárultak és megkezdődött a rémálom. A pilóta bemondásai óráról órára változtak. Először ez volt: „Nincs leszállási engedély Düsseldorfban”. Aztán: „Túl meleg van a repüléshez”.

„Kint 49 fok volt, a fedélzeten a hőmérséklet 40 fok fölé emelkedett. Izzadtunk, csuromvizesek voltunk. A felnőttek pánikrohamot kaptak, két idős ember elájult és összeesett, a megüresedett üléssorokra fektették őket” – mesélte a Bildnek az utas, hozzátéve: A repülőgép ajtaja zárva maradt. Kint a rendőrök és biztonsági őrök vízzel hűtötték magukat, bent csak egy 0,2 literes palack jutott mindenkinek.

A nyaraló elmondta, hogy csak négy és fél óra elteltével mutatott némi megértést a pilóta, és kinyitotta a repülőgép ajtaját. „De a lépcső alján a rendőrség mindent lezárt. Azt mondták: aki most elmegy, az itt marad.” Egy kétségbeesett stewardess a kifutópályára menekült. „Nem tudta tovább nézni a szenvedést. Így nem lehet bánni az emberekkel.”

Amikor a nyaralók végre leszállhattak a repülőgépről, a dráma nem ért véget. Bejelentették: „A járatot törölték, a nyaralók a szállodábamennek”. A légiutas-kísérő azt mondta: „Ez volt a következő csalódás, mindenki ki akart jutni Tunéziából”. A nyaralók nem is sejtették, mi vár rájuk másnap: ismét ugyanarra a Lumiwings gépre kellett volna felszállniuk, de lázadás tört ki. Senki nem akart azzal a géppel utazni. A lap megkereste a légitársaságot is, de nem voltak hajlandók nyilatkozni az esettel kapcsolatban.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés