ACNEWS

Pánik a reptéren, egy cipőmelegítő miatt evakuálták

Fotó: Pixabay
Fotó: Pixabay
Robbanószernek néztek egy un. sícipő-melegítőt, és kiürítették az egész repteret. Helikpoterrel küldték ki a rendőri egységet, hogy megsemmisítsék.
Hirdetés
Ad image

Az úgynevezett sícipő-melegítőt pénteken fedezték fel az Új-zélandi repülőtéren egy ellenőrzés során. Egy laptop mellett volt egy táskában, és drótok voltak rajta.

„A repülésbiztonsági személyzet részletes ellenőrzést végzett, és megállapította, hogy komoly ok van az aggodalomra” – mondta Glen Sowry, a repülőtér ügyvezető igazgatója.

Azonnal elrendelték a repülőtér kiürítését és a vészhelyzeti intézkedéseket. Még egy robbanóanyag-mentesítési egységet is kiküldtek helikopterrel Queenstownba. Végül rájöttek: a bombagyanús eszköz csak egy cipőmelegítő volt. Ezeket arra használják, hogy melegen tartsák a lábat és szárazon a bakancsot.

Mintegy 25 járatot halasztottak vagy töröltek az incidens miatt – közölte a szervezet. Néhány óra múlva a repülőteret újra megnyitották. Közben a személyzet bocsánatot kért minden érintettől – számolt be róla a krone.at.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés