ACNEWS

Retteg a gyerekgyilkos, hiába zárták börtönbe, vérdíjat tűzött ki egy banda a fejére

A 34 éves férfi a bírósági tárgyalására sem mert előbújni, miután 250 000 fontot ígért egy drogbanda annak, aki elteszi láb alól.

Hirdetés
Ad image

A 34 éves férfi a bírósági tárgyalására sem mert előbújni, miután 250 000 fontot ígért egy drogbanda annak, aki elteszi láb alól.

Thomas Cashman nem volt hajlandó megjelenni a vádlottak padján, hogy meghallgassa, ahogy életfogytiglani börtönbüntetésre ítélik, miután tavaly nyáron a liverpooli otthonában lelőtt egy iskolás kislányt. A férfit ráadásul a védelme érdekében elkülönítve tartják börtönben, miután gengszterek vérdíjat tűztek ki a fejére.

A gyerekgyilkos első számú közellenséggé vált a manchesteri Strangeways börtönben, ahol az elmúlt hónapokban előzetes letartóztatásban volt.

Cashman tavaly egy másik drogdílert üldözött, a zajra egy ott élő asszony kinyitotta az ajtaját, ahova bemenekült menekült a Joseph Nee néven azonosított bandatag. Cashman utána lőtt, a golyó azonban a házban élő kislányt találta mellkason, aki később életét vesztette a kórházban.

A kilencéves Olivia Pratt-Korbel halála megrázta egész Angliát.

Egy bírósági bennfentes elárulta: „Cashman a saját érdekében lesz egy ideig elkülönítve. Így minden érintettnek könnyebb. Vannak azonban, akik bosszúra szomjaznak. Cashman igazi célpont. A 250 000 fontos vérdíjat tűzött ki a drogbanda a fejére, mert félnek, hogy mindenkit bemárt.”

A bennfentes hozzátette: Cashman mindent tud a szervezett bűnözésről, a drogokról és az erőszakról Merseyside-ban.

A gyerekgyilkos életfogytiglanit kapott, legközelebb 42 év múlva szabadulhat – írja a Daily Mail.

A bíróságon a lelőtt kislány édesanyja azt mondta, hogy az igazságszolgáltatás győzött, és nagyon megkönnyebbült.

„Jogosnak tartjuk az ítéletet, de annyit mondhatok, hogy a családom és én már megkezdtük az életfogytiglani büntetésüket, mivel Olivia nélkül kell leélnünk a hátralévő életünket.”

A bírónő Cashman elítélése kapcsán a következőket mondta: „A vádlott nem ismerte el a felelősségét Olivia haláláért, így nem tanúsított megbánást. Az, hogy nem jelent meg a bíróságon, további bizonyíték erre.”

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés