ACNEWS

Rettegtek történelem érettségitől a diákok – ezért

Fotó: MTI
Fotó: MTI
Olyan témakör is bekerült a vizsgaanyag közé, amiket korábban csak emelt szinten kértek számon az érettségiző diákoktól.
Hirdetés
Ad image

Mint azt az AcNews megírta, hétfőn a magyar nyelv és irodalom, kedden a matematika tudásukról adtak számot a diákok. Ma viszont történelemből vizsgáznak és nincs könnyű dolguk a tavaly végzett társaikhoz képest. Az idei középszintű érettségibe olyan témakörök is bekerültek, amiket korábban csak emelt szinten kértek számon a diákoktól. A Telex információja szerint ilyen például az Aranybulla, a demográfiai változások 1945 után, az amerikai függetlenségi háború, a Tanácsköztársaság.

Ráadásul a történelem érettséginél emelt szinten sokkal nagyobb a változás. Ott az érettségi témakörökben meghatároztak olyan elemeket is, amelyek egyáltalán nincsenek benne a kerettantervben. Emiatt a diákoktól több lexikális tudást kérnek számon. A diákok középszinten ezúttal is három órát kapnak a feladatok megoldására. A az első részben 12 rövidebb feladatot oldanak meg, míg a feladatlap második felében két témáról kell esszét írniuk. Az esszék is két részre bomlanak, a rövidebb esszé egy egyetemes történelemre vonatkozó feladatot jelent. A hosszabb esszét pedig egy magyar történelemre vonatkozó eseményről kell kidolgozniuk – írta az atv.hu.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés