ACNEWS

Rettegnek a szülők: Sátánklubot nyitnak egy általános iskolában

Fotó: Illusztráció / Pixabay
Fotó: Illusztráció / Pixabay
Aggódó szülők mozgolódnak egy általános iskolában, mert a Sátánista Templom nevű szervezet, délutáni foglalkozásokat fog tartani a gyermekeiknek.
Hirdetés
Ad image

Tiltakozásokat terveznek a Sátánista Templom által működtetett tanításon kívüli klub elindítása miatt egy tennessee-i általános iskolában, az Egyesült Államokban. A helyiek aggódnak, hogy az órák árthatnak a gyerekeknek.

„A Sátánista Templom küldetése a jóindulat és az empátia ösztönzése, a zsarnoki tekintély elutasítása, a gyakorlati józan ész támogatása, az igazságtalanság ellenzése és a nemes törekvések vállalása” – vallja magáról a szervezet, mely egy nem teista vallási csoport és új vallási mozgalom, amely elsősorban az Egyesült Államokban hódít.

A Chimneyrock általános iskolában, ahol az ’After School Satan Club’  januárban indul, a The Uvalde Foundation for Kids (Uvalde Alapítvány a Gyerekekért) tiltakozásokat tervez. Az alapítvány azt mondja, hogy január 3-án és január 10-én tiltakozni fog a sátánklub indulása előtt. A jelentések szerint Texasból és Kaliforniából is érkeznek majd emberek – írja a DailyStar.

Az iskola utáni sátánklub már korábban is címlapokra került az év során, miután több hasonlót szerveztek Az USA-ban és az Egyesült Királyságban is.

Egy connecticuti iskolához tartozó szülők például már korábban hangot adtak aggodalmuknak az interneten. Az egyik szülő még azt is mondta, hogy kivenné gyermekét az iskolából, hogy távol tartsa a klubtól: „Komolyan aggaszt a dolog. A fiam magántanuló lesz”.

Még novemberben az After School Satan Club kampányigazgatója, June Everett megpróbálta enyhíteni a szülők félelmeit: „Mi nem tanítunk a Sátánról. Nem tanítunk nekik dalokat, hogy énekeljék a barátaiknak. A mi klubunkban egyáltalán nem folyik semmiféle hittérítés”- mondta.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés