ACNEWS

Riadó: a borzalmas vírus már a szomszédban tombol

Pexels
Pexels
Nagy a baj, Magyarországnak meg kell akadályoznia, hogy a vírus átlépje a horvátországi határt.
Hirdetés
Ad image

Komoly gazdasági fenyegetettség Magyarország számára, hiszen épp a határ közelében jelent meg a vírus. Mivel a turisztikai főszezon miatt tízezrek érkezenek haza Horvátországból, és behurcolhatják az afrikai sertéspestis vírusát, Magyarország azonnali intézkedéseken dolgozik – mondta Nagy István agrárminiszter újságíróknak Brüsszelben.

Magyarország számára létkérdés, hogy megóvja a házisertés-állományát az afrikai sertéspestitől, ezért olyan hatósági intézkedéseken dolgozik, amelyek csökkentik a fertőzés elterjedésének esélyét – jelentette ki a magyar agrárminiszter Brüsszelben kedden. Nagy István közölte: kétoldalú megbeszélés keretében Horvátország agrárminisztere arról tájékoztatta, hogy országában megjelent az afrikai sertéspestis vírusa a házisertés-állományban is.

Olyan hatósági intézkedések meghozatalát készíti elő Magyarország, amelyek csökkentik a fertőzés esélyét és veszélyét. egyebek mellett olyan sáv kialakításán dolgoznak, amelyben nincsenek vaddisznók, nincsenek hordozók, hogy a lehető legkisebbre lehessen csökkenteni annak az esélyét, hogy valamilyen módon a házisertés-állomány is elkapja a vírust, mert annak beláthatatlan gazdasági következményei lennének.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés