ACNEWS

2024. October 05.   |   Aurél napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Riasztották a fél országot: pokoli vihar fújja el a hőséget

Fotó: MTI
Fotó: MTI
Igazi szörnyeteg hidegfront érkezik az ország fölé, brutális zivatarokra, villámlásra adtak ki riasztást több vármegyére is.
Hirdetés
Ad image

Pokoli vihar hozza meg az átmeneti enyhülést, számos vármegyében heves zivatarokkal villámlással, felhőszakadással érkezik a lehűlés. Emiatt a hétvégén, több vármegyére adott ki figyelmeztetést a meteorológiai szolgálat. Ugyanakkor nem szabadulunk meg a hőségtől, az ország egyes részein továbbra is 30 fok fölé melegszik az idő, vasárnap pedig akár 34 fok is lehet.

A pénteki időjárás Budapesten eleinte derűsnek ígérkezik, de a délutáni órákban megnövekszik a felhőzet, néhány zápor is kialakulhat. A keleties szél időnként megélénkül. A hőmérséklet délután 28-29, késő este pedig 24-25 körül alakul – írta a met.hu.

Az ország többi részén többnyire felszakadozik, Győr és Szeged vonalában viszont megnövekszik a felhőzet. Délelőtt főként délnyugaton, nyugaton, majd délutántól már a középső országrészben is lehetnek elszórtan záporok, zivatarok. A keleti, északkeleti szél északon megélénkül, zivatarok környezetében viharossá is fokozódhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27-33 fok között alakul, estére 18-25 fok közé hűl le a levegő.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés