ACNEWS

Rippel Ferenc már a hosszú élet titkait kutaja

Rippel Ferenc Fotó: Bíró Eszter
Rippel Ferenc Fotó: Bíró Eszter
Egyre többen hívei az egészséges életmódnak. Ebben nyújt segítséget most egy régi-újfajta vizsgálat Magyarországon.
Hirdetés
Ad image

Sokakat foglalkoztat a hosszú élet titka: hogyan is tudnának fájdalommentes, tudatos életet élni. Ez a kérdés foglalkoztatta Slamovits-Horváth Beátát és párját is, amikor elkezdték egy évvel ezelőtt tervezni az EverDerm HealthCare-t. A rendelő pedig ma nyitotta meg kapuit, ennek keretében mesélt nekünk Beáta egy régi-új módszerrel, a genetikai vizsgálatról.

„Nagyon hiszek a preventív szemléletben. Hiszem, ha megpróbáljuk megelőzni a probléma kialakulását, akkor sokkal boldogabb és nyugodtabb életet tudunk élni. Sajnos nagyon sokan nincsenek tisztában azzal, hogyan kell az egészségmegőrzés terén a megelőzés szemléletével élni” – mondta Slamovits-Horváth Beáta az EverDerm HealthCare társtulajdonosa és egyben megálmodója.

Forrás: ACNews, Biró Eszter

Horváth Beáta megnyitja az EverDerm rendelőjét. Fotó: AcNews, Bíró Eszter

Ráadásul az sem mindegy, hogy ezeket a kezeléseket hol is végzik el rajtunk. Gyakran ugyanis az emberek inkább meg sem várják a leleteket, inkább fejvesztve menekülnek.

„Sajnos sokszor látom, hogy valaki elmegy a vizsgálatokra, és soha többé nem megy vissza az eredményekért. Ennek oka részben, hogy nincs egy olyan orvos, aki átfogóan tudja nézni a dolgokat. Nálunk éppen ezért lesz egy olyan belgyógyász is, akihez vissza lehet jönni és a korábban felvett értékekhez lesz hasonlítva minden eredményük. Itt senkit sem siettetünk, igenis szükséges, hogy időt töltsünk a pácienssel, hogy minden személyre szabott legyen. Ha valaki fekve szeretné a vérvételt, mert úgy biztonságban érzi magát, akkor legyen úgy, de ha érzéstelenítést kér, akkor azt is tudunk majd adni. Szóval nagyon sok apróság van, amivel kellemesebbé, emberbaráttá lehet tenni ezt a folyamatot” – érvelt Beáta.

Súlyos sérülésekre figyelmeztet Rippel Ferenc

„A genetikai vizsgálat segíthet akár a megfelelő sport kiválasztásában is. Én is elvégeztem sok hasonló vizsgálatot. Különböző DNS teszteket, vérképeket. Esetemben például kiderült, hogy a koffeinlebontó képességem majdnem nulla, pedig nagyon szeretem a kávét. Az ízét és a hatását egyaránt, de az eredmény óta száműztem az életemből. Az alkohol, koffein és a nikotin az a hármas, amit teljesen el kell hagyni, ha valaki az egészséges, hosszú életet tűzte ki célul” – mondta el lapunknak Rippel Ferenc. Az Guiness-rekorder artista szerint azonban érdemes csínján bánni a sporttal, ugyanis könnyedén áteshetünk a ló túloldalára. Ami csak sérülésekhez vezethet, nem örök élethez.

„A sportnak átfogóan, az egész testre ki kell terjednie. Mindent külön át kell egy kicsit mozgatni, de ha ezt valaki túlzásba viszi, akkor előbb utóbb elő fog fordulni olyan sérülés, ami károsíthatja az egészségünket. Nekem például sok mindenem el volt már törve, így a gerincemet sokat mozgatom, hogy ne legyen baj” – emelte ki Rippel.

A sportember nem a levegőbe beszél, ugyanis kutatásai során pont ez, azaz a fájdalommentes, hosszú élet a kutatási területe.

„Nemsokára kezdem írni a disszertációmat, ugyanis kutatóorvos leszek. A szakterületem a biokémia, és hiszek abban, hogy az ilyen kutatásokkal, amiket már most is végzek, elérhetjük, hogy az élet fájdalommentes legyen és sokáig tartson” – zárta le Rippel Ferenc.

A tudatos életvitelt, az edukációt pedig sose késő elkezdeni. Akár felnőttként, akár gyerekként vágunk bele, segítségünkre lehet abban, hogy elkerüljük a mentális és fizikai betegségeket, illetve egy számunkra megfelelő életvitel kialakításában is támogathat, beleértve a sportot és az étkezést is.

Az egyensúlyra int Tápai Szabina

Egyedül szoktam jönni a kezelésekre, ez egyfajta kikapcsolódás nekem. Ezért a családot inkább otthon hagyom, de ha nagyobbak lesznek a rendszeres vérvételre mindenképpen elhozom őket. A többi kezelés azért még odébb van, viszont a kislányaimnak biztos, hogy meg fogom majd ezeket mutatni, mert azt gondolom, hogy ez a szemlélet nagyon fontos. Főleg nekem, sportolóként” – mondta Tápai Szabina, akinek az élete a sport, így nem meglepő, ha a tudatos életvitelt részesíti előnyben. Nem csak a saját, de gyerekei esetében is.

Tápai Szabina Fotó: ACNews, Biró Eszter

„Az én nagy fiam már 10 éves, úgyhogy ő már jó pár sportot kipróbált. Annyi kikötésünk van, hogy ha elkezd valamit, akkor azt legalább félévig csinálja. Egyszóval kitartásra próbáljuk nevelni” – magyarázta az egykori kézilabdázó, aki napról napra próbál egyensúlyt teremteni a saját és a gyermekei életében is.

„Szülőként ismerjük az élsport árnyoldalát is. Ezért nem erőltetjük mindenáron. A sportnak viszont az életük részének kell lennie, de nem biztos, hogy mindenáron élsportolókká is kell válniuk” – mondta lapunknak.

A rendszeres kivizsgálás nem csak a sportban lehet segítségünkre. Akkor is, ha nem ez a fő foglalkozásunk, csak tudatosabban szeretnénk élni az életünket. A tudatos életvitelt, az edukációt pedig sose késő elkezdeni. Akár felnőttként, akár gyerekként vágunk bele, segítségünkre lehet abban, hogy elkerüljük a mentális és fizikai betegségeket, illetve egy számunkra megfelelő életvitel kialakításában is támogathat, beleértve a sportot és az étkezést is.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés