10 éve gyászolja a Popkirályt a magyar fiú – „Együtt vacsoráztunk Michaellel!”

Pataki József 2019.06.25. Rivalda

10 éve gyászolja a Popkirályt a magyar fiú – „Együtt vacsoráztunk Michaellel!”

Fotó: Bors

10 évvel ezelőtt hunyt el a világsztár, akiről a mai napig szólnak a hírek. Michael Jackson sokak szívében hagyott hatalmas űrt, többek között a magyar rajongókénak is, akik mint minden évben, most is megemlékeznek róla. Az AcNews megtalálta azt a Jackson-imitátort, aki többször is személyesen találkozhatott a Popkirállyal.

hbs(400x300)

Hatalmas megemlékezést tartanak ma a királynak a szálloda előtt, ahol egyszer megszállt, amikor Magyarországon járt. Michael Jackson napra pontosan 10 évvel ezelőtt hagyta itt rajongóit, akiknek szívében azóta is hatalmas űr tátong. Imitátorai jelenleg is járják a világot, hogy hirdessék műveit, és életben tartsák emlékét. Lapunk megtalálta Farkas Sándort aka Sam Jacksont, aki annak idején személyesen is találkozhatott az idollal.

„Minden vágyam az volt, hogy egyszer találkozhassak vele. Nagyon szerencsésnek mondhatom magam, mert amikor Budapesten volt 1995-ben, többször is sikerült – kezdte lapunknak a fanatikus rajongó. – A nagy találkozás akkor volt, amikor egy fővárosi szállodában szállt meg. Jó ideje ott szobroztunk, amikor is megtudtuk, hogy Michael hátul ment ki, és a Váci utcában vásárolgat. Egyből rohantunk oda, mint az őrültek. Egy könyvesbolt előtt láttuk meg, akkor már hatalmas tömeg volt. Láttam rajta, hogy meg van ijedve. Addig csak azt hittem, hogy ez csak egy sztárallűr, de valóban rettegett. Kevés testőrrel jött ki, és kétoldalt fogták közre. Guggolva ment, hogy ne érjék el, mindenki meg akarta érinteni. A Vörösmarty téren egy CD boltba menekítették be, ahová már nem lehetett követni.”

Sándornak viszont hosszas kérlelés után mégiscsak sikerült átjutnia a testőrök sorfalán.

„Valami csoda folytán megnyíltak előttem az ajtók és beengedtek. Michael épp Janet Jackson CD-jét írta alá. Bent volt a bolt tulaja is, aki a tiszteletére berakta a Billy Jeant. Ott álltam remegő lábbal, azt hittem, elájulok. Odajött egy menedzser, aki azt kérdezte, hogy lenne-e kedvem odamenni hozzá? Mondtam, hogy persze. Viszont cserébe táncolnom kellett, de ez nem jelentett gondot. Odavittek vele szembe, és meglátott. Intett nekem én pedig bemutattam a mozdulatokat. Nagyon vigyáztam, nehogy valami rosszat csináljak. Megtapsolt és kérte, hogy menjek oda hozzá. Akkor csináltunk közös képet, amit később megkaptam a Kempinski Hotel recepcióján. Nagyon boldog voltam!”

Ám nem ez volt az egyetlen alkalom, amikor a Jackson-imitátor találkozhatott a világsztárral.

„Volt ezen kívül egy hasonmás és táncverseny, aminek az volt a nyereménye, hogy találkozhat Jacksonnal egy étteremben. Ezt meg is nyertem, így megint láthattam őt. A hozzá legközelebbi asztalhoz kaptam helyet. Persze ő késett másfél órát, addig ettünk-ittunk, mindent ő állt. Aztán megérkezett, felálltunk tapsoltunk, meglátott, és autogramot adott nekem. Kérte, hogy táncoljak neki, de akkor már nem akartam produkálni magam” – emlékezett vissza a szerencsés, aki azt is elárulta, milyen embernek ismerte meg a Popkirályt.

„Ő volt a világon a legcsodálatosabb ember szerintem. Az tetszett benne a legjobban, hogy holott ő volt a legnagyobb sztár, - és bárhová ment, jobban megmozdította az embereket, mint az USA elnöke - megmaradt szerénynek, és nem volt elszállva magától. Nagy erő kell ahhoz, hogy az ember ilyen kedves és őszinte tudjon maradni.”

 

További cikkek

b3 bejegyzeseknél(200x300)
hbs(400x300)
cba bejegyzeseknél(200x300)