12 éve hunyt el Antal Imre – Jóbarátja vallomása: Mai napig bánt, hogy nem tudtam elbúcsúzni tőle!

2020.04.15. Rivalda

12 éve hunyt el Antal Imre – Jóbarátja vallomása: Mai napig bánt, hogy nem tudtam elbúcsúzni tőle!

Az egész ország gyászolta a legendás humoristát, aki 2008. április 15-én reggel örökre lehunyta szemét. Antal Imre élete utolsó hónapjait egy Hospice házban töltötte, mert már csak ott tudták enyhíteni fájdalmait. Előtte éveken keresztül jóbarátja, Jenei József ápolta szentendrei otthonában. A hű társ most az Acnewsnak a Szeszélyes évszakok atyjának utolsó heteiről, napjairól soha nem hallott részleteket árult el.

 

 

bejegyzeseknél(200x300) Merk IT

12 éve az égieket szórakoztatja kiapadhatatlan vicceivel Antal Imre. A Szeszélyes évszakok legendás műsorvezetője élhetett volna még, élvezhette volna nyugdíjas éveit. De ehelyett súlyos betegségben, szinte mindenét elvesztve hunyt el. Utolsó éveire egyedül Jenei József maradt mellette, akivel 43 évig ápoltak szoros barátságot. Amikor megismerkedtek, a 29 éves zongoraművész járta a nagyvilágot az Országos Filmharmónia szólistájaként. Bárhol járt, sehol sem felejtkezett meg itthon érte izguló barátjáról, akinek mindenhonnan küldött egy képeslapot valami vicces szöveggel. Józsi ott volt mellette, amikor kiderült, hogy írógörcse miatt abba kell hagynia az addig életét jelentő zongorázást, és akkor is, amikor felfedezte a televízió és ő lett az ország kedvenc nevettetője.

„Elképesztően népszerű volt Imre, folyamatosan megállították az utcán, és ő élvezte ezt” – mesélte lapunknak Jenei József. „23 éven át vezette a Szeszélyes évszakokat, és aztán egyik napról a másikra kirúgták úgy, hogy ő ezt az újságokból tudta meg. A méltatlan helyzetet nem tudta feldolgozni, úgy, hogy nem sokkal korábban veszítette el imádott édesanyját is. Szó szerint belebetegedett ebbe, kiderült, hogy rosszindulatú, daganatos betegsége van, megműtötték, de onnan már nem tudott talpra állni. Műtétje után befogadtam szentendrei házamba, ápoltam legjobb tudásom szerint, volt még pár jó évünk a kutyáinkkal. De az utolsó pár hónapban már nem tudtam neki megadni azt az ellátást, fájdalomcsillapítást, amire szüksége volt, így Hospice házba került.”

A végstádiumú betegségben szenvedőknek létrehozott intézményben mindent megkapott Imruska, amire szüksége volt. Józsi minden nap meglátogatta ott is.

„Méltósággal viselte a betegségét, sosem panaszkodott” - emlékezett vissza a humorista utolsó heteire barátja. „Pedig rettentő fájdalmai voltak… Voltak jobb, meg rosszabb napjai. Volt, hogy újra vicceket mesélt, nem csak engem, az ápolókat is megnevettette, pedig én már mindegyiket ismertem. A morfiumtól a végén már sokszor nem volt önmaga, olyankor csak fogtam a kezét. De a halála előtt két héttel egyik nap még volt egy nap, amikor hirtelen jobban lett. Teljesen tiszta volt a tudata, nagyon jót beszélgettünk. Ez meg is nyugtatott kicsit, de aztán már csak a telefonhívást kaptam a nővérkétől, hogy elment, itt hagyott bennünket… Akkor azt gondoltam, már jobb neki, újra az édesanyjával lehet. De az a mai napig bánt, hogy nem tudtam tőle elbúcsúzni!”

További cikkek

bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT