20 ezer forintért, 10 idős embernek vásárol be online Vitray Tamás - "Olyan felajánlást szerettem volna, amiben benne van a törődés is!"  

2020.04.14. Rivalda

20 ezer forintért, 10 idős embernek vásárol be online Vitray Tamás - "Olyan felajánlást szerettem volna, amiben benne van a törődés is!"  

Február elejétől, immár két hónapja önkéntes karanténban él a legendás televíziós. Vitray Tamás ebben a mindenki számára nehéz helyzetben egy jelet küld most azoknak, akik szeretnének másoknak segíteni, de nem tudják, hogyan. A Kossuth-díjas újságíró felajánlotta, hogy 10 egyedülálló idős embernek 20 ezer forint értékű élelmiszercsomagot rendel házhozszállítással. A 88 éves Tanár úr az AcNewsnak elmondta: reméli, veszik majd többen a jelet.

bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT

Az On The Spot dokumentumfilm-sorozat megálmodói és készítői, Cseke Eszter és Takács András hivatalos Facebook-oldalukon tették közre beszélgetésüket egykori tanárukkal, Vitray Tamással. Az interjúban elhangzik, hogy a legendás riporter egyedül élő idős embereknek szeretne segíteni. Felajánlásához rögtön csatlakoztak volt tanítványai is, akik egyébként múlt héten 1.000.000 forintot adományoztak a Borsodban is dolgozó Age of Hope Gyermekvédelmi Alapítványnak.

„Én is annak a híve vagyok, hogy igen, otthon kell maradni. Mert az ember így előzheti meg, hogy ne kapja el ezt a vírust, vagy ne adja át másoknak” – kezdte lapunknak Vitray Tamás. „De ez olyan kopár, ez kevés. Jó látni, hogy tényleg sokan szeretnének segíteni ebben a helyzetben, nagyobb összegeket utaltak szervezeteknek. De bennem még így is volt egy kis hiányérzet, mert rendben adományozok egy bizonyos összeget, de attól még az az ember, akin segítettünk nem eszik, és főleg nem kap egy jó szót sem. Valami olyasmit szerettem volna kitalálni eredetileg, hogy megszervezem egy étteremmel, és bónokat adok az én költségemre, és a rászoruló akkor használja fel, amikor akarja. Ez sem tűnt jónak, de mindenképpen akartam egy jelet adni, hogy van például egy ilyen lehetőség is a segítségre. Hogy elkészül egy csomag, amit az illetőnek házhoz visznek. És akkor tudja, hogy gondoltak rá. Innen indult ki a dolog!”

A Tanár úr nem használ közösségi médiát, így Cseke Eszter és Takács András műsorának, az On The Spotnak a Facebook-oldalán tették közre a felajánlást.

„Ehhez kellett az ő online létezésük is, így hát összefogtunk, és kitaláltuk, hogy egy interjú keretében, ki-ki otthonról ülve, ott elmondtam, hogy valami más kellene, olyat, amiben benne van a törődés is. Jelt adni, hogy ezt bárki megcsinálhatja. Mert akár a szomszédasszonyom is lehet rászoruló, ha más nem arra, hogy megkérdezzék tőle, hogy szüksége van-e valamire, ne hozzak valamit? És van rá jel, de ha az emberek nem látnak rá példát, nem mutatják meg nekik, hogy mit lehetne tenni, akkor nem jut eszükbe, és ezen nincs mit csodálkozni. De ha kap egy jelet, akkor elindul benne valami. Annak idején, az egyik jól sikerült műsorom végén ki volt írva, hogy riportalany kerestetik arra az ötletre, amit látott. Ennek nyomvonalán mentem tovább. Hogy mutatunk egy példát, tetszik látni? Így is lehet…”

Az On The Spot felhívása: „Felhívtuk egykori tanárunkat, a 87 éves, egyedül élő Vitray Tamást. Már két hónapja nem megy sehova, de szerinte nem olyan egyszerű ez a #MaradjOtthon, mint gondolnánk... Éppen ezért felajánlotta, hogy 10 egyedülálló idős embernek 20 ezer forint értékű élelmiszercsomagot rendel házhozszállítással. Mi is csatlakoztunk az ötlethez, és további 10 idős embernek bevásárolunk. Ehhez várjuk itt a Facebookon vagy az info@onthespot.hu címen KEDD ESTIG olyan 70 év fölöttiek nevét, címét és telefonszámát, akiknek szükségük van erre a segítségre és akik egyedül élnek Budapesten (sajnos csak itt tudtuk megszervezni a kiszállítást). Tudjuk, hogy ez a 400 ezer forint csepp a tengerben, de az ötletet mások is megvalósíthatják kicsiben vagy nagyban a saját környezetükben, hogy ne csak vigyázzunk egymásra, hanem gondoskodjunk is egymásról."

További cikkek

bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT