35 éve hunyt el Máté Péter - Poór Péter megdöbbentő vallomása a tragikus napról

Soltész Mónika 2019.09.09. Rivalda

35 éve hunyt el Máté Péter - Poór Péter megdöbbentő vallomása a tragikus napról

Máté Péter 35 évvel ezelőtt hunyt el váratlanul. A legendás zenészről barátjával, Poór Péterrel emlékeztünk meg, aki olyan oldaláról is ismerte a máig utánozhatatlan hangú énekest, amit a külvilág, a rajongók nem láthattak. Az AcNewsnak mesélt a megismerkedésükről, és arról a tragikus napról is, amikor megtudta, barátja örökre elment. Poór Péter elárulta: a híresztelésekkel ellentétben Máté Péternek nem voltak gondjai a szívével...
 

hbs(400x300)

„Nagyon sok szép emlékem van Péterrel kapcsolatban. Rendszeresen léptünk fel együtt. A barátságunk tulajdonképpen a kezdet kezdetek óta tartott, egyszerre kezdtünk közönség előtt énekelni még tizenéves korunkban. Az Ifjúsági Parkba jártam szórakozni a barátaimmal. Egyszer Bergendy Pista ott játszott a zenekarral, és fiatal énekeseket kerestek. Rengetegen jelentkeztünk, csoportosan hallgattak meg bennünket, velük énekeltünk egy-két dalt. Míg várakoztunk, Peti ott gitározgatott egy padon, és én is beszálltam hozzá énekelni” – kezdte megismerkedésük történetét lapunknak Poór Péter, aki azt is elárulta, milyen ember volt a magánéletben Máté Péter.

„Bennünket kiválasztottak, attól fogva pedig előfordultunk többször is a parkban, mint énekesek. Egy ideig elég ritkán találkoztunk össze a szakmában, de később rengeteget léptünk fel együtt. Számos közös élményünk volt, Péternek fergeteges humora volt, amit soha nem vitt ki a színpadra. Ő egy vidám, jó humorú, kedves, intelligens fiú volt. Egyben kiváló muzsikus, egy született, Istenadta tehetség, aki bármihez kezdett a zenében, mindig remek munkát végzett. Fantasztikusan zongorázott, abból is megélt volna, ha egyáltalán nem tud énekelni. A saját kora nem igazán ismerte el őt, csak az utolsó években. Picit mindig előrébb tartott, mint ahogy az emberek megszokták. Kissé modern volt, ezért nehezen fogadták el. A karrierjének az utolsó pár évében szerették meg őt igazán” – tette hozzá az énekes, aki a magánéletben is jó kapcsolatot ápolt Máté Péterrel.

„A munka hozott össze bennünket, de a privát életünkben is gyakran találkoztunk. Jártunk egymáshoz, ismertük egymás családját. Mindent kitárgyaltunk, szorosan vett jóbarátok voltunk. Nem korlátozódott a mi kapcsolatunk a színpadra. Sokat utaztunk együtt, mindig jól elszórakoztattuk egymást. A sors úgy hozta, hogy az élete utolsó három hónapjában együtt léptünk fel A három Péter című műsorban, amit Pálfy Péter barátunk szervezett” – mesélte az énekes, akinek volt egy közös terve az elhunyt zenésszel, de már nem valósulhatott meg.

„Egyszer Péter azt mondta nekem, hogy írna nekem egy lemeznyi dalt. El is kezdődtek a munkálatok, sajnos csak két dal született meg, utána jött közbe Máté Peti abszolút váratlan halála. Amikor a két utolsó dalát megírta nekem, iszonyatosan letaglózott a hír, hogy meghalt. Engem Pálfy Peti hívott fel, és nem akartam elhinni, mert két nappal előtte találkoztunk, vidám, egészséges, feldobott volt. Nagyon jól tudtunk együtt dolgozni, épp két dalszöveget javítgattunk át közösen, közben sokat nevettünk” – emlékezett vissza az énekes, aki szűkszavúan nyilatkozott Máté Péter halála körüli híresztelésekre.

„Ha egy ismert ember örökre elmegy, mindenkinek a halála köré szőnek valamiféle legendát. Mindig vannak „jól értesült” emberek, akik mindent jobban tudnak másoknál. Akik pedig sokféle dolgot hallanak, nem tudják eldönteni, melyik felel meg a valóságnak. Máté Peti haláláról is nagyon sok mindent híreszteltek. Ez egy olyan dolog, amiről nem szeret a családja – érhetően – beszélni, hiszen mai napig fájdalmasan érinti őket. Én tudom, mi az igazság, mert a legszorosabb baráti körébe tartoztam Pálfy Petivel együtt, mi tudjuk, hogy történt. Egy ideig az volt a hír, hogy a szívbetegsége miatt halt meg. De valójában az égvilágon semmi baja nem volt. Röviden annyit mondhatok, egy egyszerű balesetben halt meg” – fűzte hozzá Poór Péter, aki máig sokat gondol egykori barátjára.

További cikkek

hbs(400x300)
b3 bejegyzeseknél(200x300)
cba bejegyzeseknél(200x300)