80. születésnapján árulta el fájó titkát Korda György

Soltész Mónika 2019.01.04. Rivalda

80. születésnapján árulta el fájó titkát Korda György

Korda György ma ünnepli nyolcvanadik életévét. A legendás énekest ebből az alkalomból kereste meg az AcNews, aki örömmel fogadta hívásunkat, és közösen emlékeztünk a mögötte álló nyolc évtizedre. Lapunknak elárulta, picit sem érzi a korát, mindig is szeretett fiatalos lenni. Megtudtuk, hogy mire büszke leginkább, ám azt is elárulta, mi az, ami máig nyomja a lelkét.

b3 bejegyzeseknél(200x300)

„Számomra az évfordulók is ugyanolyannak számítanak, mint az év többi napja. Mégis talán a nyolcvanadik azért más, mert ennek súlya van, és nem csak az emberi élet hosszúságának tekintetében. Régen a 80 éves emberre azt mondták, hogy aggastyán. Az elmúlt évtizedekben talán ez már megfordult, és inkább ma idős embernek mondják. Valahogy nem érzem, és nem tudom felfogni ezt a számot. Szeretek jól és fiatalosan kinézni és öltözködni, a színpadon és az élet különböző területén is. Nem hagyom el magam, és nem úgy élek, mint ahogy ezt elvárnák a koromból adódóan” – kezdte lapunknak Korda György.

„Vannak rosszindulatú megjegyzések, szerencsére nagyon kevés, de mindenki kap belőle, és azt mondják, nem tud méltósággal megöregedni. Ilyenkor mindig azon gondolkodom, mit is jelenthet ez a kifejezés. Azt, hogy a kertemben a növényeket ápolom, vagy, hogy éjjel-nappal televíziót nézek, és ülök a karosszékben? Vagy esetleg a becsületet jelenti? Mert ha ez így van, akkor én az utóbbit büszkén vállalom, mert a derekam mindig egyenes volt, és az is marad. Talán ehhez az is hozzátartozhat, hogy az embernek még ilyen korban is vannak távlati tervei. Nekem például az, hogy januárban egy kicsit szeretnék lazítani, és ezúttal nem külföldön, hanem Magyarországon, amit még sosem csináltam, hiszen eddig hol Spanyolországban, hol Ausztráliában vagy éppen Floridában tettem. Most megnézem, hogy milyen, ha a saját országomban hogyan tudok jól szórakozni és feltöltődni” – mondta őszintén Gyuri bácsi, aki azt is elárulta, mire a legbüszkébb a mögötte álló nyolc évtizedben.

„Tudom, hogy az énekléssel kapcsolatos munkásságomra kellene a legbüszkébbnek lennem, hiszen ez a pályám. Mégis talán arra sokkal inkább büszkébb vagyok, hogy a pókerkommentálással olyan szórakozást adtam egy országnak a kezébe, ami megkérdőjelezhetetlen. A pályafutásával kapcsolatban minden embernek vannak kétesélyes dolgai, mert különböző módon ítélik azt meg. Erre én viszont nagyon büszke vagyok, ezt nem lehet megvétózni, mert tizenhét év óta, amióta ezzel is foglalkozom, százezer új énekessel bővült a körünk, de egyetlen pókerkommentátorral sem, ami egy nagyon nehéz pálya és egyben rendkívül szubjektív, kézzel fogható, össze-vissza nem magyarázható. Boldog vagyok, hogy egy nemes, jó sportot és szórakozást adhattam” – tette hozzá az énekes, aki lapunkkal azt is megosztotta, van valami, ami miatt máig fájlalja a szívét.

„Egy dolog nyomja a lelkemet. Az embernek nyolcvanévesen őszintének kell lennie. Bánt, hogy drága anyám egy egyszobás, udvari lakásban élt a József körúton. Mindig mondogattam neki, hogy jöjjön hozzánk, legyen velünk, hiszen nálunk rengeteg hely van a számára is, és nagy szeretettel fogadnánk. Addig beszéltem és nyaggattam, míg eljött, ám nem volt boldog. Kiszakítottam őt a környezetéből, hiányoztak neki a barátnői, a kis presszó, az ABC és a cukrászda, ahol ő cseveghetett. Hiába lestem minden gondolatát, mégsem tudtam pótolni mindazt számára, amit miattam hagyott el. Máig gyötör a lelkiismeret, pedig már harminc évvel ezelőtt meghalt édesanyám. Mindenesetre ebből azt a tapasztalatot szűrtem le, hogy egy idős embert nem szabad a környezetéből kiszakítani. Jót akartam, de ha tudtam volna, másképp döntöttem volna” – zárta a beszélgetést a legendás énekes.

Fotó: slágermúzeum - Network.hu

 

További cikkek

hbs(400x300)
b3 bejegyzeseknél(200x300)
cba bejegyzeseknél(200x300)