92. születésnapját ünnepli Máthé Erzsi - „Itt állok az út végén!”

AC News 2019.05.16. Rivalda

92. születésnapját ünnepli Máthé Erzsi - „Itt állok az út végén!”

Megállás nélkül csörgött a telefonja, és egymásnak adták a barátok a kilincset a ma 92. születésnapját ünneplő Kossuth-díjas művésznőnek. Máthé Erzsi a jeles nap alkalmából őszintén beszélt az AcNewsnak a szerelmeiről, bukásairól, csalódásairól, és az elmúlásról. Azt mondja: tudja, hogy ott áll már az út végén, de ő mégis boldogabb, mint valaha!

 

hbs(400x300)

Nem csak a szívét, de a testét is ünneplőbe öltöztette ma a születésnapos színésznő. Az utóbbi időben betegeskedő Máthé Erzsi a nagy napra összeszedte magát, szép ruhát vett fel, úgy fogadta megmaradt barátait. Az AcNews telefonon köszöntötte fel a Nemzet Színészét.

„Gyönyörű ez a mai nap, rengetegen hívnak, és eljöttek köszönteni a barátaim is” – kezdte lapunknak az ünnepelt. „Sajnos már nem sokan vannak, de sok-sok szeretetet kapok tőlük. Nagyon jólesik, hogy ennyien gondoltak ma rám, pedig én már nem számolom az éveket. De az biztos, hogy nagyon szép életem volt, hálás vagyok mindenért, amit kaptam!”

Mint azt megírtuk, Máthé Erzsi pár hete még infúziót kapott, de azt mondja: ez csak azért kellett, hogy ami még hátravan az életéből, azt szépen tudja megélni.

„Jaj, öreg vagyok, mint az országút, és süket, mint a nagyágyú” – folytatta a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja. „Ez korral jár, mégsem panaszkodom. Én rengeteget éltem, kijutott nekem minden: szerelem, szeretet, boldogság, de tragédia, csalódás és fájdalom is. Volt, hogy ünnepeltek, de voltak bukásaim is… Mégsem lehet egy rossz szavam sem, mert így kerek az életem. A rossz dolgokat, a batyukat nem viszem magammal. Nem is szabad, mert akkor nem lennék ilyen szabad!”

Már több éve, hogy az egykor ünnepelt díva visszavonult, nem is hiányzik neki a színpad.

„Igaz, először nem önszántamból hagytam abba a színjátszást. De arra is azt mondom, úgy kellett lennie. Már nem éreztem jól magam, a kortársaim meghaltak, ott maradtam egyedül a sok fiatal között. Persze egy darabig hiányzott a színpad, de már régóta nem foglalkoztat. Mert már itt állok az út végén, ami még hátravan, azt szeretném jól megélni!”

További cikkek

b3 bejegyzeseknél(200x300)
hbs(400x300)
cba bejegyzeseknél(200x300)