A frászt hozta a környezetére: jeges vízbe mártózva készült a koncertre az énekes

Polesz Anita 2023.01.11. Rivalda

A frászt hozta a környezetére: jeges vízbe mártózva készült a koncertre az énekes

Fotó:LÁszló Boldizsár

15 év kihagyás után a Cotton Club Singers a legsikeresebb koncertshowjával nyitja 2023-t, az Abba Jazz című produkcióval Ráadásul egy nap két koncertet is tartanak, amire alaposan fel kell készülnie a zenészeknek. Az együttes frontembere, László Boldizsár nem a szokásos módon edzi magát a dupla fellépésre: a jeges fürdőzéssel, amivel frászt hoz a szeretteire.

poggyasz - rivalda

Boldizsár az elmúlt években jött rá, hogy különös hobbija kifejezetten jót tesz az egészségének. Nem is lehet tudni, mi volt előbb: a szórakoztató jeges fürdő, vagy az egészség megőrzését célzó fagyasztó merülés.


„A jeges vizes fürdőzésem a pandémia alatt indult, ugyanis mint mindenki, én is féltem a vírustól. Kicsit utána néztem, hogyan tudom az immunrendszeremet erősíteni, és ekkor bukkantam erre a brutálisnak tűnő módszerre. Korábban nyaranta mindig is hideg vízben fürödtem, ám ekkor a napi hőmérséklet 30° C fok volt. Ezt a szokásomat pedig csak meg kellett tartanom dacolva az évszakváltással. Folytattam párhuzamosan a másik hobbim, az evezés mellett még ősszel is. Katival, a kutyámmal beültünk a kétszemélyes kajakba Szeged belvárosában, és a Maroson egészen a deszki strandig eveztem, ahol menetrendszerűen megmártóztam.

Majd jött a pandémia több hullámban, otthon kellett maradni és munka sem volt, így heti 3-4 szer elmentem evezni. Októberben már csak 16°C fokos volt a Tisza, majd 10° C fok alá  süllyedt. A merüléseimről mindig posztoltam, és észrevettem, hogy ezzel riogatom az ismerőseimet, főleg anyukámat, aki nagyon féltett. De nem álltam le, és elmentem a falig. 2021 december 22-én másfél fokos volt csak a víz, a leghidegebb, amibe bemerészkedtem. Ez csipett már”  – kezdte az AcNewsnak Boldizsár, aki idővel rájött, ha mindezt ésszel csinálja, az jót tesz a szervezetének.

A Covid elleni védőoltás viszont összezavarta az immunrendszerét, megbetegedett, és majdnem feladta szokatlan hobbiját.


„3 hétig nem volt hangom, végül leálltam a fürdőzéssel. Csak nyáron kezdtem újra, de már ésszerűbben csináltam, és télen is folytattam, de nem a fagyponthoz közeli vízben. Az idén január 1-én Szegeden a vitorláskikötőben rendezett bulin énekeltem, majd megmártóztam a 4°C fokos volt, teljesen bírható hőmérsékletű Tiszában. Figyelnem kellett arra, nehogy megbetegedjek, hisz készültünk a januári koncertre Budapesten.  A fővárosban vszont nem folytattam a edzést a Dunán, mert erősebben folyik”- nevetett Boldi, aki elárulta, hogy mindnyájan a legnagyobb egészségben és jókedvvel készülnek a dupla showra.

„ Ez a  produkció lement már nyáron a Margitszigeten,  le sem kellett porolni. Kicsit változtattunk a látványon, minden dalhoz egyedi klipet gyártottunk, izgalmas hátteret adva a daloknak. Bírni fogjuk a két előadást, eloszlanak az energiák, mivel többen vagyunk. Szeretünk együtt zenélni, jó az összhang, Zsédenyi Adrienn is megszerette a műsort. Korábban évente csak 3-4  Abba dalt adtunk elő, azt is nélküle, tavaly viszont megtanulta az összes többit is. Nagyon készülünk a január 15-i koncertre”


 

 

 

További cikkek

Reklám

Merk IT - Cikkajánló után
Merk IT - Cikkajánló után
Merk IT - Cikkajánló után
Merk IT - Cikkajánló után

Rivalda

Judi kénytelen bogyókat szedni, hogy kicsit lelassuljon

Polesz Anita 2023.02.03.
Az énekesnő új kihívásra vágyott az életében, most megkapta. Főműsoridőben tér vissza a képernyőre, ám annyira izgul, hogy tompítania kell a felfokozott állapotát.

Beszédes bejegyzés – Botoxoltatott az énekesnő?

Pataki József 2023.02.03.
Mardoll a minap furcsa bejegyzést tett közzé, amelyben plasztikai beavatkozásra utalt.

ByeAlex eltűnik az X-Faktorral együtt, de jön a The Voice

Virág Márton 2023.02.03.
Tizenegy év után kifulladt az RTL tehetségkutató műsora, de itt van helyette az új.

Huppsz

Sokkoló videó – Szörnyű állapotban van Ozzy Osbourne

Pataki József 2023.02.03.
 A rocklegenda bottal is alig bír járni…

Nagy bajban van Katalin hercegné

Pataki József 2023.02.03.
Óriási népharag zúdult az eddig népszerű hercegnére.

Fekete Dávid a börtönben imádkozott a kisfia életéért

Virág Márton 2023.02.03.
Az orvosok 4 napig harcoltak a gyerekért, aki kiesett az ablakon.

AC News

Megújult a magyarok kedvenc édessége - cukorbetegek, fogyókúrázók is csemegézhetnek

Polesz Anita 2023.02.03.
Hozzáadott cukor nélküli magyar túró rudit dobtak piacra.

Brutális havazással, szélviharral csap le a tél

Virág Márton 2023.02.03.
Vegyük elő újra a szánkót és a hólapátot. Na, meg a tundrabugyit.

Sajnos fel kell tekerni a fűtést - az idei tél eddigi leghidegebb szakasza jöhet

Polesz Anita 2023.02.02.
Az idei tél eddigi leghidegebb szakasza jöhet: a jövő hét elején számottevő talajfagy is kialakulhat, és a hideg a növényeket is nyugalomra inti - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtök&...

Sziréna

Spinning közben esett össze az edzőteremben egy huszonéves

Polesz Anita 2023.02.03.
Spinning edzés közben lett rosszul az a 25 év körüli fiatal, akihez tegnap kérték a mentők gyors segítségét egy óbudai edzőterembe.

Halálosan megfenyegettek és kiraboltak egy nőt Óbudán

Polesz Anita 2023.02.03.
Egy 26 éves férfi és egy 29 éves nő fényes nappal megtámadtak és kiraboltak egy Óbudán sétáló nőt úgy, hogy a férfi azzal fenyegette meg, hogy megöli, ha nem engedelmeskedik.

Perceken múlt a tini élete, szénmonoxid-mérgezést kapott

Polesz Anita 2023.02.03.
Szén-monoxid-mérgezés miatt került kórházba egy kamaszlány Kaposváron. 

Itthon

„Nincs kibúvó az árstopszabályok alól”

Pataki József 2023.02.03.
Nincs kibúvó az árstopszabályok alól, azok betartását a kormány továbbra is elvárja a kereskedőktől - mondta pénteki sajtótájékoztatóján Budapesten a kormányszóvivő.

Tovább emelkedik az egészségügyi dolgozók bére

Pataki József 2023.02.03.
A kormány folytatja az egészségügyi dolgozók béremelését: február elején érkezik az orvosok emelt bére és a háziorvosi szolgáltatók is a béremelés összegével nö...

Bakondi: egységes európai fellépésre van szükség

Pataki József 2023.02.02.
A biztonság érdekében egységes európai fellépésre van szükség az illegális bevándorlás megfékezésére - mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója csütö...

Világ

Kinevezte a magyar segédpüspököt Ferenc pápa

Pataki József 2023.02.03.
Ferenc pápa elfogadta a  hetvenötödik életévét betöltött Cserháti Ferenc esztergom-budapesti segédpüspök lemondását, és kinevezte a tisztségre Martos Levente Balázst, a Központi Papne...

Kitálalt Kínáról a CIA igazgatója

Pataki József 2023.02.03.
Az amerikai hírszerzés szerint a kínai elnök arra utasította országa hadseregét, hogy 2027-re álljon készen Tajvan lerohanására.

Lavrov: a Nyugat az „oroszkérdés” megoldására törekszik

Pataki József 2023.02.02.
A Nyugat megpróbál akkora vereséget mérni Oroszországra, hogy az évtizedekig ne tudjon magához térni. Ez az "oroszkérdés" megoldására tett kísérlet - jelentette ki Szergej Lavrov orosz kü...

Profil

Karáth Emil tengerbiológus megmentené a tengeri élővilágot

Marinov Zsuzsanna 2023.02.03.
A tengerbiológus, profi búvár és díjnyertes producer egyedüli magyarként dolgozott már környezetvédelmi projektekben, és kicsit sem tartja extrémnek, hogy merülései során cápákkal tal&aac...

Sávolt Karolina: Mindegyik képemhez fűződik valamilyen törtènet

Polesz Anita 2023.01.28.
Sávolt Karolina még csak hetedik osztályos, de már korunk egyik legfiatalabb alkotó művésze. A festészettel 9 éves korától kezdett el foglalkozni, online módon sajátította el tudásának alap...

Rigó Márta: Nekem a festés a mentsváram

Pataki József 2023.01.19.
Rigó Márta, vagy ahogy a követői hívják, Márti néni egy igazi „internetmami”, akinek mára már tizenegyezer követője van a YouToubon, és több mint 36 ezer a Facebookon is. Vagányan, szókimond&oac...

Amiről beszélnek

Torkán akadt a harcsának a kutya, mindketten belepusztultak - Fotó

Polesz Anita 2023.02.03.
Döbbenten fogadták a hírt a kiskunlacházi Duna-parti otthonából eltűnt, chipes kiskutya gazdái, hogy elcsavargott házikedvencüket egy óriásharcsa kapta el.

30 éves lett a világ legidősebb kutyája

Pataki József 2023.02.03.
Az eb, kölyökkorában majdnem elpusztult, de végül élete rekordhosszú lett.

A kanadaiak szokatlan gyásza – Nincs már jövendőmondó mormotájuk

Pataki József 2023.02.03.
Kanadában már javában készültek a minden évben megrendezésre kerülő Mormota-napra, mikor rossz hír érkezett.
Remiz uzlethaz - felugro