A Kúria előtt tüntetett Bíró Ica az otthonáért - "Már vizsgálják az ügyemet!"

AC News 2019.03.29. Rivalda

A Kúria előtt tüntetett Bíró Ica az otthonáért - "Már vizsgálják az ügyemet!"

Hatalmas tömeg gyűlt össze a Markó utcai Kúria előtt, ahol a Metal Lady is felszólalt a tömegben, mondatait pedig éljenzés kísérte. A devizahitelesek demonstráltak, Bíró Icának is fontos volt, hogy ott legyen, és hallassa a hangját, hiszen ő is áldozatul esett, otthonát pedig elvesztheti.

 

b3 bejegyzeseknél(200x300)

Bíró Ica egyelőre időt szeretne nyerni, hogy a hivatalos kilakoltatás napján, május 3-án ne kerüljön utcára. Ma egy beadvánnyal érkezett a Markó utcába, ami nyolc év küzdelem után sorsfordító eredményt hozhat az ügyében.
"Az illetékes szervek és szakemberek már nyomoznak, bízom benne, hogy kiderül az igazság" - szögezte le Bíró Ica az AcNewsnak, aki több beadványt is leadott, hogy igaza bizonyítást nyerjen. A demonstráción szinte megrohamozták, a tömegben pedig lelkesítő beszédet tartott, ahol mindenki attól fél, hogy hamarosan utcára kerül. Az Európai Bíróság döntésére hivatkozva kérik a kormányt, álljanak ki a magyar állampolgárok jogaiért. Szeretné, ha a kilakoltatásokat felfüggesztenék, amíg egy új és igazságos jogszabályt nem hoznak.
"Talán minden devizahiteles nevében mondhatom, hogy nagyon fáradtak vagyunk, ki vagyunk zsigerelve, én 8-10 éve ebben élek és már nagyon nehezen bírom. Most mégis úgy érzem, az igazság az én oldalamra állhat, és ha a szakértők megvizsgálják a beadványomat, akkor kiderül, hogy az árveréskor nem teljesítették a kifizetési határidőt, így az ingatlan nem kerülhetett volna más nevére. Hiszek a tisztességes bírói döntésben" - tette hozzá az egykori modell, aki egész délelőtt a demonstrálókkal tartott a Markó utcában.

A tüntetésről a Mérce élőben tudosított, a felvételt ITT nézheti meg.

További cikkek

b3 bejegyzeseknél(200x300)
cba bejegyzeseknél(200x300)
hbs(400x300)