A Sztárban Sztár tudta csak elterelni a figyelmét a válsághelyzetről - Horváth Boldi: Csak szomorú dalokat tudok írni az utóbbi időben

Soltész Mónika 2020.10.02. Rivalda

A Sztárban Sztár tudta csak elterelni a figyelmét a válsághelyzetről - Horváth Boldi: Csak szomorú dalokat tudok írni az utóbbi időben

Fotó: TV2 Sajtószoba

Horváth Boldi a Sztárban Sztár harmadik adásában intett búcsút a versenynek. Azt azonban nem gondolta, hogy új esélyt kap, és teljes értékű versenyzőként visszatérhet a mezőnybe Pély Barna betegségéből kifolyólag. A Kelemen Kabátban frontembere bár nem tudja, meddig tart számára az újabb körös megmérettetés, az azonban biztos, hogy nagyon jól érzi magát, és különösen nagy öröm számára, hogy egy szuper csapattal dolgozhat együtt. Az AcNewsnak adott interjúban elárulta, büszke apuka, és ötéves kisfia nagyon drukkol neki. Az énekest nagyon rosszul érinti a zeneiparban kialakult helyzet, ennek hatására az utóbbi időben csak szomorú és negatív dalok írására képes. Tíz éven át dolgoztak a zenekar felépítésén, ám egyik pillanatról a másikra, pályatársaikhoz hasonlóan ők is szünetre kényszerültek.

bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT

- Nem várt fordulattal kiesésed után visszatérhettél a versenybe. Hogy érintett ez téged?

- Ha Pély Barna a vírus miatt kiesik, és én azért kerülök vissza a műsorba, nem érintett volna jól. Valószínűleg minden tőlem telhetőt meg is tettem volna, hogy ez a helyzet ne álljon fenn, de szerencsére a héten Barna visszatér a képernyőre. Nagyon jól érzem magam, szuper csapattal dolgozhatom, és boldog vagyok, hogy a kiesésemet követően már két produkcióval állhattam színpadra, és ha netán vasárnap ki is esnék, három újabb lehetőséget kaptam a műsor készítőitől. Ezt a döntést pedig az is megerősíti, hogy a visszajelzések pozitívak, és örül nekem a közönség.

- Több karakter bőrébe bújva állhattál színpadra. Hogy ítéled meg, az utóbbi két feladat „testhezállóbb” volt számodra?

- Minél tovább jut egy versenyző, annál többet tud magából megmutatni. A negyedik és ötödik adásban jött el számomra az a karakter, aki én igazán vagyok. Az első kettő inkább a szórakoztatásról szólt. Örülök, hogy a mélyebb oldalamról is bemutatkozhattam a nézőknek, és nem csak a poénos énekest láthatták a színpadon.

- Mennyire kellett átszervezned a magánéleted a Sztárban Sztár miatt?

- A zene mellett, pont a vírus miatt elég aktívan tevékenykedem más vonalon is. Mivel zenész vagyok, eddig sem volt rendszeres napirendem, de ezt most a műsorral járó elfoglaltságok miatt nehezebb összeegyeztetni a családdal. A műsorban nagyon jól érzem magam, és azokat a helyzeteket, feladatokat szeretem igazán, amelyek nagy kihívást jelentenek, és bár sokat kell dolgozni rajtuk, jó érzésekkel töltenek el.

- Büszke édesapa vagy, gyermeked mit szól ahhoz, hogy apukáját minden héten másként látja a televízióban?

- A kisfiam elmúlt öt éves, ebben a korban már elég értelmes egy gyermek, hogy felfogja, még ha időnként elég borzalmas külsőt is öltenek rám, attól még én vagyok. Nagyon aranyos, lelkes, mindig drukkol nekem. És ha nem ilyen intenzitással is, mint most a Sztárban Sztár idején, de folyamatosan képernyőn voltam. Ő ebbe született bele. A legnagyobb kihívás talán az, hogy egyáltalán nem viseli el a veszteséget, éppen ezért rosszul érinti, ha kiesek. Szívén viseli a sorsomat, de már most el lehet neki magyarázni, hogy semmi rossz nem történik az életben, ha én távozom a versenyből. Ez egy jó példa előtte, ami által meg tudjunk neki tanítani, hogy nem fog mindig minden úgy sikerülni az életben, mint ahogy azt ő esetleg majd eltervezi.

- Mennyire tudod kivenni most a részed otthon?

- A koronavírus előtti időszakban mindig én vittem az óvodába a kisfiamat, hiszen be tudtam osztani az időmet, nekem nem kötöttek az elfoglaltságaim. Sajnos ez most nem így van, keveset tudok vele lenni, mivel heti több alkalommal a műsor elfoglaltságai korán szólítanak a tévébe. Elég jók vagyunk ennek összehangolásában is, mindig meg tudjuk oldani, hogy nekem is legyen részem benne.

- Hogy éled, élted meg a zeneipar mostani helyzetét?

- Nagyon rosszul, szerintem óriási a probléma. Az anyagi csőd csak a jéghegynek a csúcsa, lelki, társadalmi értelemben hatalmas károk történtek, ahogy bennem is. Csak negatív és szomorú dalokat tudok írni az utóbbi időben. Minimum tíz évet dolgoztam a zenekaromon, és gyakorlatilag az egyik pillanatról a másikra ideiglenesen megszűnt. Az emberek máshogy fogadják a zenét, kiszámíthatatlan lett minden. Persze örülünk, hogy vannak támogatások, de ezek sajnos a töredékét jelentik a minket ért károknak. Összetett kézzel várjuk, hogy ennek vége legyen, ezt követően tudjuk feltérképezni, mennyire ment tönkre ebben a társadalom, az önkormányzatok tudnak-e majd rendezvényeket szervezni. Nekem most ideig-óráig a Sztárban Sztár eltereli erről a figyelmemet. Vagyunk olyan szerencsés helyzetben, hogy a zenekaron belül mindenkinek van, vagy talált azóta más, civil munkát, de rendkívül rossz, hogy amin eddig dolgoztunk, nem tudjuk csinálni.

További cikkek

bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT