A sztárok otthonait sem kíméli az árvíz! - Rettegve figyelik a vízszintet

AC News 2019.05.29. Rivalda

A sztárok otthonait sem kíméli az árvíz! - Rettegve figyelik a vízszintet

Az elmúlt hetek állandó esőzésének árhullámok, és árvíz a következménye. Marcellina kertjében már áll a víz, így kipakolt a garázsából és szentendrei háza alsó szintjéről. Laky Zsuzsi és családja pár éve költözött a Duna mellé, Gödre, most ők is aggódva figyelik a vízállást. Az AcNews utánajárt, mely magyar sztárokat fenyegeti veszély a megáradt folyók miatt, és megkérdeztük Pártai Luciát, mire számíthatnak.

 

 

hbs(400x300)

Marcellina felkészült a legrosszabbra

Az énekesnő és a szomszédai összefogtak, együtt védekeznek Szentendrén. Marcellina helyzetét nehezíti, hogy külföldre kellett utaznia.

„Németországban vagyok, de mivel a kertembe már betört a víz, így kipakoltam a garázsból, meg a ház alsó részéből mindent” – nyilatkozta az AcNewnak. „A szomszédokkal segítjük egymást, együtt cipekedtünk. Aki Szentendre Duna közeli részére költözik, annak bizony az árvízre fel kell készülni. Én is saját káromon tapasztaltam meg, a ház alsó szintje például azért van csempézve, így kisebb a kár. Hétvégére mondják a tetőzést, én pénteken érek haza. Tudom, hogy a kedves szomszédaimra számíthatok, addig kapcsolatban maradok velük.”

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Segítseg!! Árad a Duna!! #instagram #élet #insta #marcellinasax

Marcellina Official (@marcellina.sax) által megosztott bejegyzés,

 

Falusi Mariann a hegyre költözött

A Pa-dö-dő énekesnője is Szentendrét választotta otthonául, de ő a város magasabbik részén lakik. Így őt közvetlenül nem fenyegeti veszély, de mindig kiveszi a részét a védekezésből.

„Láttam milyen pusztítást tud végezni az árvíz, ezért sosem volt kérdés, hogy amiben tudok, segítek” – mondta lapunknak Mariann. „Így volt ez eddig is, és ha kell, természetesen most is így lesz. Állatbarátként fontosnak tartom a bajba jutott jószágok segítését is, részt vettünk állatmenhelyek megsegítésére szolgáló jótékonysági koncerten.”

 

Laky Zsuzsi – „Ahol sétálni szoktunk, már vízben áll”

A 2003-as év Európa szépe választás győztese nagyon örült, amikor kicsi budapesti lakásukból végre egy gödi kertes házba költöztek. Nagyon közel laknak a Dunához, így figyelik a vízállást.

„Minden nap sétálunk a lányaimmal a folyóparton, de az útvonalunk most víz alatt van” – árulta el Laky Zsuzsi. „Láttuk, hogy Felső Gödön már több házba is betört a víz, reméljük hozzánk nem ér el. Beszélgettünk a gyerekekkel arról, mit kell tenni, ha mi is bajba kerülünk.”

Varga Viktor asztmás lett az árvíz sújtotta lakásában

A népszerű énekes a Római-parton lakik, immár a harmadik emeleten. Előző otthona ugyanis a földszinten volt, meg is járta.

„Előző lakásomat korábban elöntötte az ár, utána hiába lett felújítva gyönyörűen, a víz beette magát a falakba” – mesélte az AcNewsnak Varga Viktor. „Állandóan feltűnt a penész, amitől egy idő után komoly asztmám lett. Ezért költöztem el, de mivel imádom a vizet, a vízpartot, maradtam a Római-parton. Viszont olyan lakást választottam, ami magasan van. Az biztos, hogy fél évbe telt, amire az orvosok kigyógyítottak az asztmából.”

 

Pártai Lucia: Nem lesz készültség!

A meteorológus lapunknak megerősítette: a hétvégén tetőzik a Duna.

„Szombatról-vasárnapra tetőzik a folyó, de jó hír, hogy a vízszint nem emelkedik tovább” – mondta Pártai Lucia. „Szerencsére az elmúlt napok esőzése nem okoz nagyobb gondot, a mostaninál nem kell nagyobb áradásra számítani. Így a készültség nem éri el az első fokot sem a Dunán.”

 

További cikkek

b3 bejegyzeseknél(200x300)
cba bejegyzeseknél(200x300)
hbs(400x300)