Aggódik a szülés miatt Voksán Virág – „Bármikor megérkezhet a kislányunk”

Soltész Mónika 2020.03.24. Rivalda

Aggódik a szülés miatt Voksán Virág – „Bármikor megérkezhet a kislányunk”

Voksán Virág második várandóssága utolsó pillanatában jár. Mint oly sok kismamában, benne is számos kérdés és megannyi aggodalom van az előtte álló szüléssel kapcsolatban. A koronavírus-járvány miatt kialakult helyzet Magyarországon a kórházakra is hatással van, így nem meglepő, hogy félelemmel várja élete második nagy napját. A népszerű lemezlovas az AcNewsnak elárulta, bizonytalansággal vág neki kislánya születésének, ami nagy eséllyel újra császár lesz, mint első gyermeke esetében is szükséges volt. Ráadásul egyedül kell végigcsinálnia, hiszen párja az előírások miatt nem lehet vele, és nem foghatja mindvégig a kezét.

bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT

„Bármikor, akár egy-két héten belül érkezhet a kislányunk. Nekem is, mint mindenki másnak vannak félelmeim, hiszen naponta újabb szankciók, kormányrendeletek jönnek ki, amik teljesen kiszámíthatatlanul felülírnak minden eddigi szabályt. Nem magán úton fogok szülni, mint ahogy az első gyermekemet sem. Tartok attól, nehogy valami keresztülhúzza, komplikálja, ellehetetlenítse azt, amit elterveztünk a szülés kapcsán. Nagyon félek, hogy a kórházban elkapjuk a COVID_19-et, bár azt mondják, újszülöttre nem veszélyes, azonban a kismamák a felső légúti betegségekre fogékonyabbak, ami szintén aggodalomra ad okot” – kezdte lapunknak Virág, aki az elmúlt időszakban csak a kötelező orvosi vizsgálatokra járt el.

„Nem megyünk sehova. Olvastam, hogy már genetikai ultrahangot és szűréseket sem csinálnak a kismamáknak, de mi már szerencsére a harmadik trimeszteresen túl voltunk, így nem estünk ebbe bele. Mindössze egy utolsó CTG vizsgálat van hátra. Aggódom abból a szempontból is, hogy azt mondják, nem fogják oltani az újszülött babákat. Nem tölt el nagy örömmel az sem, hogy amikor hazahozzuk a gyermekünket, nem kapja meg a megfelelő oltásokat időben, ami szintén egy rizikó faktor. Mégis bízom benne, hogy a helyszínen mégis megkapja az elsőket. Az már biztos, mert egyeztettem a háziorvossal, hogy nem fog kijönni, mert a rizikófaktorba tartozik a kora miatt. Sajnos ez a védőnő esetében is igaz” – árulta el a csinos kismama, aki bár szoros kapcsolatot ápol szüleivel, az utóbbi időben nem találkoztak az elővigyázatosság miatt.

„Lassan két hete nem láttuk egymást, pedig nálunk ez heti több alkalommal szokott előfordulni a szoros családi kapcsolat miatt. Furcsa, de ez egy ilyen állapot, nem bátorítom őket arra, hogy találkozzunk. Sőt kérem folyton, ne mozduljanak ki sehova, és próbálják betartani a szabályokat. Az a legkisebb gondom, hogy velük nem tudom személyesen tartani a kapcsolatot, sokkal inkább a szülés körülményei foglalkoztatnak” – tette hozzá a DJ, aki számára legkevésbé az okoz problémát, hogy nem mehet sehova.

„Ha mondhatjuk úgy, már másfél éve vagyok önkéntes karanténban kisfiunk születése óta. Azonban látom, hogy ismerősöknek ez milyen nehézséget okoz, ilyenkor pedig összeszorul a szívem, bárcsak nekem is csak annyi gondom lenne, hogyan üssem el az időt otthon, és miképp bírom átvészelni a bezártságot. Sajnos még mindig azt látom, hogy az emberek nem veszik komolyan ezt az egészet, csoportosan mennek kirándulni, a fiatalok is „bandáznak”, ezzel pedig sokat ártanak” – fejtette ki véleményét az édesanya, és azt is elárulta, sajnos azt azért ők nem tehetik meg, hogy egyikük sem hagyja el a lakást soha.

„A páromnak sajnos a bevásárlást időnként meg kell oldania, emiatt pedig sajnos mindig van egy veszélyforrás számunkra, nem tehetjük meg, hogy egy hónapon át egyáltalán sehova nem megyünk. Annyi élelmet mi nem tudtunk felhalmozni, ezért még ha nem is minden nap, egy bizonyos rendszerességgel el kell mennie. A gyógyszereket jó előre megvásároltuk az újszülött babának is, így a gyógyszertárat remélhetőleg el tudjuk kerülni. A pelenkázót és a kiságyat pont most hétvégén rakta össze a párom, arra törekedtünk, hogy ezek időben meglegyenek. Próbálok nem idegeskedni, de folyamatosan látom a híreket és állandóan összeszorul a gyomrom, mert még nekem mennem kell szülni a kórházba, és majdnem mindegyikben van már elkülönített rész a fertőzött betegek számára. Az emberben akaratlanul is számos kérdés felmerül, vajon majd ugyanazzal a lifttel szállítanak-e mint őket, remélhetőleg a takarítónőket nem engedik egyik szintről a másikra, akik potenciálisan hordozhatják a vírust, ezer dolog van, amin el lehet kalandozni. Nekem az első gyermekem ferde fekvés miatt császárral jött világra, a nőgyógyászom pedig felhívta a figyelmemet, hogy ezúttal a méhfal vékonysága miatt indokolt újra a császár, ezért egészen biztos a párom nem lehet majd velem sem a szülés alatt és persze nem is látogathatja a látogatási tilalom miatt. Így születésekor nem tudunk fotókat készíteni, nem örökíthetjük meg ezt a nagy pillanatot. Úgy fogok bemenni a kórházba, mint egy leányanya, akinek se férje, se családja. A telefonomra senki nem fog vigyázni, így az sem lesz kéznél esetleg egy-két kép elkészítéséhez” – mesélte szomorúan Virág.

További cikkek

bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT