Amerikai sorozat készül Tilla filmjéből – „Óriási dolog, hogy Carter doki a Tiszta szívvelt választotta!”

2020.03.10. Rivalda

Amerikai sorozat készül Tilla filmjéből – „Óriási dolog, hogy Carter doki a Tiszta szívvelt választotta!”

Közel két éves tárgyalássorozat és számtalan Skype beszélgetés után most lett hivatalos, hogy Till Attila nagysikerű filmjéből Noah Wyle produkciós cége minisorozatot fejleszt Amerikában. A Vészhelyzet egykori sztárja szerint a Tiszta szívvel mozi felhívja a figyelmet arra, mi mindenre képesek a mozgássérültek. Tilla az AcNewsnak beszélt először arról, hogy mit érzett, amikor megtudta a hírt.

 

 

bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT

Till Attila Tiszta szívvel című filmje hatalmas sikert aratott 2016-ban, egy évvel később pedig a legjobb külföldi film kategóriában Oscar-díjra is felterjesztették. Rengeteg elismerést söpört be nemzetközi filmfesztiválokon, Chicagoban például elnyerte a Chicago Sun Times világhírű filmkritikusáról elnevezett Roger Ebert-díjat. Már akkor felfigyeltek az akció-vígjátékra. Most pedig bejelentették, hogy Noah Wyle frissen alapított produkciós cége, a Slippery Moon Productions a Warner Bros. TV-vel közösen, minisorozatot fejleszt belőle. A Vészhelyzet Carter dokija mostohaapjától, Jim Katz-tól hallott Tilla filmjéről, aki az Akadémia idegen nyelvű filmekért felelős bizottságának tagja. A világsztár érzékeny a fogyatékkal élőkre, folyamatosan harcol a jogaikért. Pár évvel ezelőtt még le is tartóztatták, amikor emiatt tüntetett. A Deadline értesülései szerint a Tiszta szívvel remake-jét Noah Wyle írná és rendezné is.

„A film producerével, Stalter Judittal vette fel a kapcsolatot Noah Wyle az adaptációval kapcsolatban” – kezdte az AcNewsnak Tilla. „Hosszú tárgyalássorozat, rengeteg Skype beszélgetés, és New York-i találkozás előzte meg azt, hogy végül létrejött ez a szerződés. Megvették a jogot, hogy a Tiszta szívvel tartalmából sorozatot készítsenek. Aztán, hogy mi lesz belőle, abba már nincs beleszólásom. De kíváncsian várom, mit hoz ki belőle Carter doki és a Warner Brother. Még az is lehet, hogy majd meghívnak a bemutatóra” – tette hozzá nevetve a TV2 sztárja.

A népszerű műsorvezető nagyon boldog, és érthetően büszke arra, hogy filmjét feldolgozzák.

„Rengeteg sorozat készül a világon, a készítőknek folyamatosan új tartalmakra van szükségük. De hogy éppen egy magyar mozi keltette fel a figyelmüket, ez nagy dolog! Persze ez természetesen nem csak az én sikerem, hanem mindenkié, a producertől a színészekig, mindenkié.”

További cikkek

bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT