Árvai Mónika, Terry Black gyermekeinek gyámja: Ki akarnak véreztetni a német hatóságok!

Dózsa Gabriella 2020.01.15. Rivalda

Árvai Mónika, Terry Black gyermekeinek gyámja: Ki akarnak véreztetni a német hatóságok!

Továbbra sem rendeződött a tavaly szeptemberben elhunyt előadóművész gyermekeinek sorsa. Bár Pécsett minden készen áll a fogadásukra, a kinti hatóságok nem engedélyezik, hogy a kiskorú Fanni elhagyja az országot. Viszont „szülői” felügyelet kell neki, így Árvai Mónikával továbbra is kint élnek. Emiatt viszont a kamaszlány hivatalos gyámja nem tud dolgozni, ahogy ő fogalmaz: csak lógnak a levegőben…

 

 

bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT

Decemberben már végre egy kis remény volt arra, hogy végre rendeződjön minden, és Terry Black örökbefogadott lánya a gyámjával együtt hazaköltözzön szülőhazájába. A pécsi gyámügy megadta az engedélyt, és Árvai Mónikát nevezte meg Fanni törvényes gyámjaként. De mintha ez a papír nem is létezne, a német hatóság nem veszi figyelembe, így maradniuk kell továbbra is odakint.

„De azt előírják, hogy Fanni mellett kell a szülői jelenlét, vigyázni kell rá” – mondta megfáradtan Mónika az AcNewsnak. „Ezt ellenőrzik is, így én még csak egy napra sem jöhetek el mellőlük, mert ha igen, ez a szépség intézetbe kerül… Elképesztő ez a helyzet, hiszen Pécsett ott van a lakásom, ott a munkám, a szépségszalon, de mivel nem költözhetünk haza, így én nem tudok dolgozni, pedig nagyon kellene a pénz. Ami tartalékom volt, az vészesen megcsappant. Most egy napra hazajöttem intézni a szalon ügyeit, de úgy jöhettem el, hogy a kinti szomszédokkal együtt bementünk a gyámügyre szólni, hogy amíg én Magyarországon leszek, ők felügyelik Fannit. A német hatóságok nem, hogy segítőkészek, hanem még ellenségesek is. Úgyhogy mi csak lógunk a levegőben, engem ki akarnak véreztetni…. Az vigasztal, hogy a nagylány most már nem csak elfogadott gyámjának, de nagyon közel engedett magához, nagyon ragaszkodik. És a gyámhatóságon is felemelte a hangját, és kiállt magáért, kijelentette, hogy neki mindegy hol, csak velem szeretne élni!”

Mónika nagy harcos, de úgy érzi fogytán az ereje. Ráadásul, amikor Terry már nagykorú fiáról kérdezzük, már nem felhőtlen a mosolya.

„Danival sok vitánk van, nem könnyű kezelni. Sok mindenben teljesen más a véleményünk, ami miatt mennek a harcok. Mostanában megint problémák vannak vele, szerintem most zuhant meg az édesapja halála miatt, mintha most múlt volna el a sokk. Szeretnék neki segíteni, de nem hagyja. Még nem fejezte be az iskolát, és nem is nagyon tudja, mit szeretne csinálni. Egyelőre dolgozik tovább a karosszéria műhelyben, ahol Terryvel közös ismerősünk mellett ténykedik, szereti. Ha azt a szakmát megszerzi, akkor ő szerintem kint is marad. Fanni miatt ilyen szempontból nem aggódom, mert angolul, és németül is szinte perfekt beszél, már ebből is meg tud majd élni.”

A gyám arról is beszélt lapunknak, hogy Terry két gyermeke közt is sokat romlott a viszony.

„Ez feltehetőleg a kamaszkor miatt van, remélem. Az élet véges, ha velem történik valami, ők csak egymásra számíthatnak! Ezért jóban kell lenniük. Ami a jó hír, hogy Fanni levelezik két otthon élő testvérükkel, sőt az apai ágról is előkerült két testvér, és ha végre haza tudunk menni, akkor találkoznak is!”

További cikkek

bejegyzeseknél(200x300) Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT